En trasig kam

Min kam gick sönder när jag kammade mig efter att ha tonat håret. Eller nej förresten, det var inte ens min kam. Det var Rs. Jag brukar aldrig varken kamma eller borsta håret, men när man tonar håret står det i instruktionen att man ska kamma igenom håret när det är fem minuter kvar, så då brukar jag göra det. Men det var tydligen sista gången.

En trasig kam

Ingen stor förlust, vad kan en sån där kosta? Fem spänn? Jag kan i och för sig inte komma ihåg när han använde en kam senast, så det kanske inte är något han kommer att sakna. Eller jo, förresten! Jag har den ju när jag klipper honom, tusan också. Kanske bäst att jag köper en ny då, men först ska jag rota igenom hans resenecessär för att se om det finns någon där.

Han har den mest välfyllda resenecessär jag någonsin har sett en man bära med sig. Förutom tandkräm, deo, små flaskor med schampo och duschtvål och sånt där normalt, så har han ett halvt första hjälpen-kit, tejp mot skavsår, plåster, sårtvätt och myggmedel och jag vet inte allt. Vätskeersättning också, tror jag. Det vore ju märkligt om det inte fanns en kam däri, men man vet aldrig. Man måste ju prioritera det som är viktigt när man åker bort.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/en-trasig-kam/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterfebruari 6, 2015 kl. 18:41
  • Svara

  Kam? Med tanke på att jag ser ut som en stormfälld skog på knoppen har jag inte använt en sån tingest sedan 80-talet. Närmast är väl frisören någon gång på 90-talet.

  Tycker du kan döpa om necessären till recessär. Första hjälpen-kit bär jag alltid med mig. Sånt fick man lära sig i det militära och jag har lappat ihop både mig själv och andra.
  Finns alltid plåster, blodstoppare, värktabletter, tandpetare och liknande i alla mina väskor. Tandborste och tandkräm är inte heller fel om man blir insnöad någon natt långt hemifrån. 😀

  1. Haha, bra namn! Han kom hem med en liten väska i necessärstorlek från jobbet i dag, någon reklamgrej. Jag stal den och la smink i den, för han är förbjuden att ha med sig två necessärer på resor! Han hade ingen kam i sin, förresten. Men jag hittade en metallkam i hans gömmor, den får duga.

  • Farsanfebruari 7, 2015 kl. 00:00
  • Svara

  Du glömde nämna motoroljan.

  1. Behövs inte vid semester utomlands när man flyger! Men ja, bilen är ju laddad med grejer…

  • Christianfebruari 7, 2015 kl. 12:19
  • Svara

  Sådana där saker som att tona håret, är saker som jag aldrig ens tänkt på att folk gör.
  Då jag inte har något behov av att göra det själv, så lever jag inte i den världen där man sysslar med sådant 🙂

  1. Ja, innan jag började med det så tänkte jag inte så mycket på saken, men så kollade jag runt och de flesta hade någon slags färg i håret! Slingor, blekning, toning. Jag känner egentligen inget behov av att göra det heller, men när man har varit sjuk i många år är det skönt att göra något som gör att man omedelbart i alla fall ser lite piffigare ut. 🙂

  • Petterfebruari 8, 2015 kl. 10:38
  • Svara

  En stålkam är bra. De går inte sönder och man kan skära falukorv med den. Det har jag sett på TV.

  1. Där ser man! Nästan som ett multitool då. Går säkert att ha den till många fler saker också, varför inte leda ström genom den och tillaga korven också? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.