Färdtjänst informerar inte resenärerna!

Fick svar från Färdtjänst i går, förresten. Eftersom Färdtjänst aldrig skriver när det är störningar på sin hemsida, så har man heller aldrig någon aning om det kommer någon bil eller inte. Dessutom har de en icke fungerande eller felaktig telefonväxel, för så här löd svaret:

Färdtjänsten beklagar de störningar våra resenärer drabbades av igår. Färdtjänsten drabbades 2015-05-25 av en större teknisk störning som resulterade i att vissa beställningar och resor inte kunde utföras tillfredställande.  Detta innebar att många resenärer inte fick sina beställda fordon. Det innebar också att många ringde till Resegarantin, Kundservice och Beställningscentralen med telefonköer som följd.

På Färdtjänstens hemsida så finns det en avdelning för störningsinformation, och det stod inget om några störningar när jag skulle åka. Jag kollade igen innan jag ringde resegarantin, men det stod inget. Jag kollade igen efter ett par timmar, och det stod fortfarande ingenting. Det gör det inte nu heller. Märkligt är också att de sa att det var en eller mindre än en minuts väntetid varje gång jag ringde resegarantin, men jag blev bortkopplad efter 6-7 minuter. Ringde 6 sådana samtal, alltid med en eller mindre än en minuts väntetid. Det blev sammanlagt 39 minuters telefontid som jag också får betala för, eftersom det är ett vanligt 08-nummer.

Telefon

Så någonstans där är det jävligt fel. De skriver inte på hemsidan att det är en störning, vilket man många gånger måste kunna bevisa för att slippa betala vårdavgifter vid uteblivet besök. Inte heller fungerar deras telefonkö, eftersom den ger helt felaktiga uppgifter om väntetiden. Dessutom blir man bortkopplad. Färdtjänst säger att de har en större teknisk störning, men låter inte på något sätt resenerärena veta detta…?

Vi ska sitta ute på vintern och vänta i en timme eller två, och vi har inte råd att ta en vanlig taxi och få betalt i efterhand. Om de inte kan meddela de resenärer som står och väntar på en bil (eftersom det här var något de kände till) så kan de väl ändå låta alla andra veta genom att uppdatera störningsinformationen på hemsidan? Vi är ändå på 2000-talet, och man kan redigera en hemsida med hjälp av en mobiltelefon om man så vill.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/fardtjanst-informerar-inte-resenarerna/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.