Friterad kyckling

Vi käkade friterad kyckling i går kväll, och det blir så jäkla gott när man gör det själv! Särskilt gott blir det ju om man dubbelpanerar med panko – knaprigt på utsidan och mört på insidan. Det blir bäst om man skär kycklingen i remsor innan man friterar den, så att det blir så mycket knaprigt som möjligt runt om den, och så att den blir färdig fort när man friterar.

Det funkar alldeles utmärkt att göra friterad kyckling i en helt vanlig stekpanna, man tar bara ganska mycket olja i den, så att det täcker åtminstone halva kycklingen. Sen är det bara att vända på den ett par gånger när man friterar, så att det blir jämnbrunt runt hela biten. Det är så sjukt gott att pankopanera saker, det är tur att vi hittade stora påsar på storcashen…

panko och olja. Friterad kyckling hemma.

Det blev faktiskt bättre med friterad kyckling hemma än när jag har ätit det på till exempel KFC. Det går ju att smaksätta både kycklingen och paneringen med vad man vill, men jag brukar vilja ha det ganska naturellt med bara salt och peppar. Min systerdotter gillade det skarpt också, och hon lyckades stoppa i sig nästan en hel kycklingfilé sammanlagt. Det blir ju alltid lite godare och roligare när man kan äta något med händerna, det vet ju alla.

Kanske provar med någon slags barbequemarinering på kycklingen nästa gång, det borde bli gott också. Eller så kör man naturellt och har goda såser eller dipp till. Vitlökssås var bra, pepparsås mindre bra. Currysmakande såser borde funka bra också, det ska jag nog testa nästa gång!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/friterad-kyckling/

2 kommentarer

1 ping

  • Mfebruari 22, 2015 kl. 11:13
  • Svara

  Mums! Jag vill ha! Jag tycker vi borde ha en pankopaneringsskväll. Pankopanera kyckling, grönsaker och allt annat vi kan komma på. Och hjälpas åt så klart.

  1. Det låter bra!

  • Översovning med systerdotter -februari 22, 2015 kl. 09:10

  […] « Friterad kyckling […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.