Inte länge kvar till våren!

Fan att det är så jävla mycket snö och oplogade trottoarer och gångvägar överallt där jag bor. Det är så gott som omöjligt för mig att gå på dem, och det går inte att köra rullstolen i snön heller. Man fastnar. Och hur kul är det då, att kliva ur rullstolen, frikoppla den (vilket görs i markhöjd) och försöka knuffa monstret ur snön? Den väger en jävla massa, runt 80 kilo om jag inte missminner mig. Inte som gjort för en funktionshindrad att försöka flytta på i snömodd.

Det är väl ungefär två månader kvar av vintern. Det känns inte så när man är ute, men det är ju snart mitten av februari. Det var ju i alla fall bra att snön dröjde så länge med att komma som den faktiskt gjorde, det kunde ju faktiskt ha varit snö till och från ända sedan slutet av oktober med lite otur. Jag gillar våren. Känslan av solen som värmer ansiktet när man är ute, och dagarna är blir långa igen. Den första tussilagon, gräset som blir grönt, vinterjackan som stoppas undan för året. Enkelheten att ta mig fram. Mindre värk i lederna av kylan.

Våren är trevlig, men sommar är fantastiskt. Jag mår aldrig så bra som när det är varmt och soligt. Förra året var det en vecka i maj när det var över 25 grader varmt, och det var fantastiskt skönt att värmen kom så tidigt. Det kommer säkert att vara skitkallt länge i år, men det är inte många månader kvar tills det vänder. För många år sedan var det lika varmt på nyårsafton som på midsommarafton, men även om det är så kalla dagar på sommaren också, så har de en helt annan känsla. Och man vet att det bara är en fråga om dagar tills man kan ta ett dopp i sjön igen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/inte-lange-kvar-till-varen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.