Kaktus akut omplanterad

Jag var tvungen att akut plantera om min kaktus häromkvällen – aj! Jag fick en kaktus av älskaren R i födelsedagspresent i våras, en fin liten sak som jag har försökt att sköta om så gott det går. Det gick väldigt bra under sommaren när jag inte var hemma så mycket, konstigt nog, och den växte utav bara fasen. Jag var tvungen att plantera om den när vi flyttade hem från lantstället efter sommaren, för den fick knappt plats i sin kruka. Så här såg den ut när jag fick den.

Kaktus. Presenter från älskaren!

Och min kaktus fortsatte att växa, utav bara helvete! Den var väldigt liten när jag fick den, men det sköt upp nya små stammar här och var, och krukan började bli alldeles för liten igen. Den står så soligt det bara går, och den får faktiskt vatten lite då och då, men inte för mycket. Men häromkvällen märkte jag att ett par stammar var helt uttorkade i topparna, så då försökte jag lösa problemet. Utrustad med handskar och pincett skulle jag sätta den i en kruka som var fyra gånger så stor.

Välte ut hela jordklumpen på diskbänken, och upptäckte att min kära kaktus inte mådde särskilt bra. Den liksom föll isär också, de olika stammarna lossnade från varandra. Antar att den bodde alldeles för trångt, och förmodligen alldeles för torrt också! Jag tog bort de döda delarna, försökte stoppa ner stammarna i den nya krukan så att kaktusen såg ut ungefär som den gjorde innan (det gick dåligt) och fyllde på med jord runt om så att alla stammar satt fast någorlunda. Nu håller jag tummarna. Inte fasen ska jag väl lyckas ha ihjäl en liten kaktus på mindre än ett år?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/kaktus-akut-omplanterad/

2 kommentarer

    • Emeliefebruari 10, 2015 kl. 11:10
    • Svara

    Hur ser den ut nu då?

    1. Det ser ut som om den lever, men jag får nog vänta och se. Har ingen aning om den är helt torr eller rutten inuti!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.