Knöligt och ont!

Ja, som jag skrev i morse så skulle jag ju till handspecialisten i dag, och eftersom det inte är så långt dit och jag måste snåla som fasen med färdtjänstresorna (eftersom jag inte får fler), så tänkte jag åka nya rullen dit. Sagt och gjort. När jag kom ut insåg jag att det kom en iskall vind i alldeles för hög hastighet och bet mig i kinderna. Jaha. Som luttrad rullstolschaufför (eller inte) hade jag ju redan den tjockaste mössan och vantarna på mig, men det visade sig inte räcka så långt. Vinden var inte det värsta, det var alldeles för knöligt att köra på en del ställen.

Som väntat var det ett rent helvete att ta mig ur mitt bostadsområde eftersom det inte är plogat ens på gatorna, och på vissa ställen undrade jag om jag ens skulle komma fram. Det gjorde jag, men det var ju inte mycket snabbare än att gå, och framför allt hade det nog till och med varit mer bekvämt att gå. Det var så förbannat knöligt att jag nästan var rädd att jag skulle välta eller att rullen skulle paja, men fram kom jag. Och ont hade jag.

Elektrisk rullstol. Ska till hjälpmedelscentralen! Går inte att köra på knöligt underlag!

Vi gjorde en uppföljning på mina armbågsortoser och pratade handträning. Hon rekommenderade ett par kompressionshandskar (som man brukar ha när man har artrit i händerna, eftersom de är inflammerade så ofta), och det var helt sjukt skönt att ha dem på. Ska se mig om efter ett par sådana i morgon när jag ändå ska till stan, för det var en av de saker man måste köpa själv. Sen skulle jag hem. Det gick lite bättre eftersom jag visste vad jag skulle undvika, och som tur var mötte R upp mig på vägen och körde den sista biten medan jag gick. Aj. Jag är helt genomfrusen och har mer ont i ryggen än på evigheter. Parkerar rullen tills skiten är borta.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/knoligt-och-ont/

2 kommentarer

  • Katjafebruari 16, 2015 kl. 19:21

  Kan bara föreställa mig hur besvärligt det måste vara för dig :/

  Jag tog en promenad till ICA och trottoarerna var för jävla knöliga, svordomarna haglade tätt kan jag säga. På hemvägen gick jag ute på gatan, inte så smart när man går svartklädd i mörkret. Men det är ju åtminstone en lång raksträcka med väldigt lite trafik.

   • Klarafebruari 16, 2015 kl. 19:27
    Författare

   Ja, då hinner man ju förhoppningsvis flytta på sig själv om det kommer en bil. Helt sjukt att de är så dåliga på att ploga på vissa håll, men väldigt bra bara några kvarter bort! 🙁

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.