Massage eller fotvård…

I går hade jag en sen tid för massage hos Dr. Feelgoods assistent, så jag hamnade i rusningstrafik på väg hem och det tog en halv evighet. Härligt. Var inte hemma förrän efter klockan sex, och då orkade jag med nöd och näppe koka lite potatis till middagen. Visserligen hade jag förberett allt annat innan, men det är jobbigt att alltid behöva planera och förbereda sånt långt i förväg.

R var ännu senare, så han hade inte hunnit göra något heller. Det kändes som om mitt ena ben skulle ramla av när jag gick, för höften har varit sned en vecka och nu är den någorlunda uträtad. Ibland tänker jag på de stackare som jobbar med massage, eller i alla fall medicinsk massage. Vad många vidrigheter man måste få se. Jag tror inte att det är något särskilt äckligt med mig och jag luktar inte illa, men en del människor man möter i dörren luktar inte direkt hallon.

Arga Klara, fötter och en blomma som växer på stenplattor

Fotvård måste nog vara snäppet värre än massage ändå. Inte bara kan det vara fötter med elefanthud eller stora sprickor, det är långa, tjocka, gula tånaglar och stanken från helvetet. Fotsår som aldrig läker. Nej, fy. Jag gillar inte andras fötter, så jag har personligen svårt att se hur det kommer sig att någon väljer den yrkesinriktningen när de utbildar sig. Hellre massör, på en riktigt dyr klinik där bara de som redan är ganska perfekta går. Men helst inte det heller.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/massage-eller-fotvard/

2 kommentarer

    • Piafia on februari 11, 2015 at 17:44
    • Svara

    Personligen har jag svårt att tänka mig att jobba som gynekolog, tandläkare, kirurg, barnskötare, senildementsköterska… men tack och lov att de finns!!! Vi är olika allihop…

    1. Ja, verkligen! Det kanske är många som halkar in på en av de banorna av en slump, men faktiskt gillar sitt jobb. Jag är nog hellre telefonförsäljare än fotvårdare…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: