Måste storhandla i kväll!

Ugh! Kylen är i stort sett helt tom, vi måste verkligen åka iväg och storhandla i kväll. Söndag kväll är väl den bästa tiden på hela veckan man kan storhandla på, men det är ofta slut på många saker och det finns ju inget färskt bröd om vi inte har bakat själva. Inte för att jag äter bröd mer än vid något enstaka tillfälle om jag och R äter frukost tillsammans, och det händer högst två gånger i veckan.

Eller nej förresten, jag tar en knäckebrödsmacka ibland till lunch. Jajamen, om jag äter lunch alltså. Det börjar bli lite si och så med det där med aptiten. Jag skulle tro att det har att göra med de där nya tabletterna jag äter, så det blir inte särskilt mycket att äta på dagarna. Jag äter lite till frukost, frukt och frön, en avokado eller yoghurt, men nästan hela dagens energiintag under 3-4 timmar på kvällen i stället. Det är bekvämt, och funkar bra.

Avokado

Det finns folk som tror att det skulle vara dåligt på något sätt, för de kan inte tänka bortom ”ät flera små mål många gånger om dagen”-grejen. Fy, vad jobbigt. Inte bara tar det enormt mycket mer tid, man hinner aldrig känna sig hungrig heller – och vad är då poängen med att äta, bara för att man borde? En kalori är en kalori oavsett när på dygnet den intags.

Om man äter 10000 kcal på en vecka så spelar det ingen roll om det är 500 på måndag, 3000 på tisdag, 1000 på onsdag etc – så länge kaloriintaget ligger i balans med så mycket man förbränner så går man varken upp eller ner i vikt. Och så länge man mår bra är det ju bara en fördel om man måste lägga en jävla massa tid på att äta och fixa mellanmål hela tiden. Just ja, storhandla var det ja. Så sent som möjligt – var inte där.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/maste-storhandla-kvall/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterfebruari 1, 2015 kl. 18:18
  • Svara

  Exakt. Precis som att tanka bilen. Full tank eller fylla på flera gånger. Energi ska ju brännas. Skillnaden på människokroppen skulle i så fall vara att blodsocker nivån åker berg- och dalbana om man har otur.
  Tänker ofta på alla dessa dieter och bantningskurer. Egentlige har jag alltid ätit som 5:2-dieten. Det spelar ingen roll hur energiintaget ser ut bara det räcker. Kroppen mår nog lite bra av att svälta då och då för att träna överlevnadsinstinkten. 😀
  Jag handlar gärna på söndagskvällar. Betydligt lugnare och färre skrikiga typer.

  1. Exakt. Jag tror att det är betydligt bättre att göra på det här sättet än att småäta hela jävla tiden och alltid ha en normal/hög blodsockernivå. Så länge man mår bra.
   Ja, söndagkvällar är bästa tiden! Så sent som möjligt!

  • Mariafebruari 1, 2015 kl. 18:27
  • Svara

  Jag tror inte heller det spelar någon större roll när vi äter, som ett tag sades det att det var så farligt att äta efter kl 18 men vaddå, det är ju samma kalorier….hur kan man bli tjockare bara för att klockan är efter 18…..
  Däremot tror jag det är väldigt olika vad som passar oss, för en del passar det bättre med små mål några gånger on dagen och för en del färre mål….
  Jag är själv en mellanmålsätare, äter hellre små måltider under dagen än nåt stort, då ler jag mig piggare, men det är nog för att jag vant kroppen med det, förr åt jag så gott som ingenting på dagarna utan bara på middag och kvällsfika, det fungerade då, för då var jag van det…..så som du säger spelar i gen roll, man gör som det passar en 🙂

  Hoppas det går bra att handla, min sambo åkte och veckohandlade till oss idag, så nu klarar vi oss, förhoppningvis en vecka, men vi brukar oftast handla onsdag eller torsdag så detta blev lite konstigt…..

  1. Ja, kroppen vet ju inte hur mycket klockan är eller hur mycket man motionerar! Visst finns det väl något hormon som spelar in i den där ekvationen också, men på det stora hela spelar det ingen roll om man inte tänker varken gå upp eller ner i vikt. Så länge man mår bra av hur man äter så är det bra! 🙂

   Tack, jag bävar lite! Vi åker nog inte förrän vid åttatiden när det börjar bli riktigt tomt… :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.