Muffins utan muffinsformar

I dag är min systerdotter här med sin mamma och vi har playdate! I går skulle jag baka mina goda pepparkaksmuffins som den lille tycker väldigt mycket om, och jag rörde ihop alla ingredienser. Värmde upp ugnen och skulle skeda upp smeten i muffinsformar. Muffinsformar. Oj då, jag hade inga…

Muffins

Så vad gör man? Jo, jag försökte att göra egna formar av bakplåtspapper och aluminiumfolie, men efter att jag gjort två så ledsnade jag på det och tog en vanlig rak sockerkaksform i stället. I med lite smör och ströbröd, stjälpte i smeten och körde in den i ugnen. Insåg att jag inte hade en aning om hur länge den behövde stå i ugnen när den var i en vanlig kakform i stället för i muffinsformar, så jag provade att sticka i den efter en halvtimme. Inte klar.

Nähä, tio minuter till då. Såg klar ut och var genomgräddad, men någon kvällsmuffins fick jag minsann inte. Började alldeles för sent, hade käkat Saroten, och hade räknat med en kvarts gräddningstid i stället för 10 minuters formexperiment och 40 minuter i ugnen. Brukar alltid ha lite gröna eller rosa dekorationer på mina muffins, och det är ju faktiskt roligare med en muffins än en skiva kaka. Tur att den är så jävla god att det inte gör något.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/muffins-utan-muffinsformar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.