Nybakat bröd!

Det luktar så fantastiskt gott med nybakat bröd! Älskaren R bakar ju lite då och då, och när brödet är alldeles färskt och fortfarande varmt tar jag gärna en smörgås. Det är så gott som de enda tillfällena jag äter bröd, för det är så himla besvärligt att plocka fram allt, skära en skiva bröd (och händerna), vänta på smöret att bli bredbart, och sen plocka undan allt när det är klart.

Frukost, smörgås med salami och brie, jordgubbar och banan

En bra smörgås har ju minst tre pålägg, men helst fyra. Smör eller Bregott som är jämnt och tunt utbrett över hela smörgåsen, och beroende vad det är för huvudpålägg på mackan kan man ha lite olika tillbehör. Är det rökt skinka så är det gott med pepparrot och avokado, eller varför inte ost och senap. Är det leverpastej så piffar man till den med ett par skivor gurka – helst färsk. Jag äter aldrig bara smör och ost på en macka. Om det är ost på är den där som komplement till skinkan, eller som gratinering om jag kör mackan under grillen en minut. Det här är bra – salami och brieost.

Det enda pålägget som jag kan äta utan något till är kaviar. Helst ska det ju vara ett skivat kokt ägg på mackan då också, men det funkar med bara kaviar. Men då ska det inte vara något smör – aldrig två bredbara pålägg ovanpå varandra! Och är det kaviar så är det bäst på hårt bröd. Men hur som helst, R bakade ciabattor i går kväll, så jag ska faktiskt anstränga mig lite extra och äta lite bröd till frukost. Det var nog ett par veckor sedan sist…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/nybakat-brod/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.