Omöjligt att köra ute

Men jävla skitsnö! Det är gropigt och knöligt och halt som fasen på trottoarerna och gångvägarna där jag bor. Även om jag kanske inte skulle fastna om jag kör rullstolen, så gör det alldeles för ont i ryggen av att köra på det knöliga underlaget. Jag blir helt komprimerad, och säkert en centimeter kortare. Det har ju smält bort ganska mycket de senaste dagarna, men eftersom varken trottoaren eller gångvägarna plogades efter att snön kom, så är det ett tjockt knöligt islager överallt.

Halka och ramla. Stockholm är ingen bra vinterstad! Kan inte köra rullstolen ute.

Att det ska vara så svårt att hålla det snöfritt. De har sandat på gångvägen, men det hjälper ju inte mig ett dugg. Trottoaren är bara en enda stor isgata, med upp till ett par decimeter tjock is på vissa håll. När de plogade gatan så hamnade ju plogvallen trottoaren… Den kommer ju inte att smälta i första taget, för folk har ju gått där och det är så sammanpackat det bara kan bli.

På måndag ska jag till sjukhuset som ligger bara en dryg kilometer bort, och då ska jag prova att ta rullen dit. Jag får väl köra på gatan där det inte har hunnit smälta eller är oplogat, för det känns så dumt att slösa två färdtjänstresor på det. Det blir visserligen bättre på gångvägen när man kommer ut ur området där jag bor, men hur det ser ut när man genar genom bostadsområdet bredvid sjukhuset har jag inte en aning om. Den som tar sig ända dit bort får se…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/omojligt-att-kora-ute/

2 kommentarer

  • piafiafebruari 14, 2015 kl. 14:02

  Såg i en kvällstidning att de endast saltar bilvägar på grund av miljöskäl… men vad fan! Vad kostar då inte halkskador? Akuten hade fullt upp när jag for omkull för en månad sen…:-(

   • Klarafebruari 14, 2015 kl. 14:40
    Författare

   Ja, det finns garanterat andra sätt att inte nöta på miljön, än att låta folk halka runt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.