Omöjligt att sälja gamla rullen

Det ska vara plusgrader hela veckan – upp till 5-6 grader, men jag undrar om det är tillräckligt för att få den där skiten på trottoarer och gångvägar att smälta. Tveksamt. Det är en decimeter tjockt på sina håll, och det lär väl ligga kvar en halv evighet till. Det hade ju varit väldigt smidigt om jag kunde ta ut min nya rullstol och använda den som det är tänkt, men det är helt omöjligt som det är nu – det märktes ju mer än väl när jag åkte till sjukhuset i måndags. Jävligt irriterande, trots att jag har den kan jag inte ta mig fram. Det är bättre när det är ett jämnt lager snö, för då skumpar jag i alla fall inte runt som en jäkla vante.

Jag kan inte sälja min manuella rullstol heller, för den nya får ju inte plats i bilen. Eller jo, i skåpbilen om man har någon slags ramp, men den används ju inte till vardags. Dessutom behövs den säkert under en del av vinterhalvåret och när man ska in på en del ställen i stan. Stockholm är uselt om man behöver rullstol, men det är i alla fall inte lika dåligt som Göteborg. Helvete, vad det var kasst. Och så här illa är det utanför mitt hus. Gatan till vänster i bild är okej, men trottoaren?! Helt omöjligt för mig att ta mig fram.

Trottoar och gata med snö och is. Omöjligt att ta sig fram.

Många europeiska städer ligger ljusår före när det gäller framkomlighet, men det är inte särskilt prioriterat här. Hade ju sett fram emot att sälja den rullstol jag var tvungen att köpa själv, men det verkar alltså inte funka. Det går ändå bättre att ta sig fram i den när det är så här knöligt på gångvägar och trottoarer, om R kör. Det går inte alls med den elektriska. Så tyvärr får jag nog ha kvar båda. Det är ju inte så att de tar någon plats inne eller så, och jag är ju aldrig ute ändå*.

*Ironi

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/omojligt-att-salja-gamla-rullen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.