Piller i stället för mat

Ibland önskar jag att det fanns ett piller att käka i stället för mat. Ett som gör att man känner sig mätt och belåten, och som innehåller allting man behöver i form av näring och energi. Jag är så jäkla dålig på att äta ordentligt när jag är hemma själv på dagarna, för jag orkar inte ställa mig och laga lunch. I stället blir det några ostskivor, frukt eller lite yoghurt, och det är ju inte riktigt vad man behöver. Med ME/CFS som följd av EDS är man ju ibland så oerhört utmattad att man inte ens orkar ta sig till kylskåpet, så hur ska man då laga något?

Yoggi rabarberpaj

Frukosten ser oftast precis likadan ut, om det ens blir någon alls. Jag mår ju inte alls bra på morgnarna, så ofta är det svårt att äta. Och eftersom jag börjar dagen med en näve piller, så skulle det inte spela någon roll om jag åt ett till. Visst gillar jag mat och det finns väl ingen frisk person som inte gillar känslan av att äta när man är hungrig, men äta ordentlig mat gör jag på kvällarna. Det är också jobbigt ibland, särskilt om jag har så ont i axlarna att bara förflyttandet av gaffel från tallrik till mun är ett hinder.

Nä, det vore bra med ett piller. Visst finns det måltidsersättningar i form av shakes (att kalla dem milkshake vore orättvist mot den goda milkshaken) och godisliknande bitar, men det är ju inte samma smak. De flesta shakes smakar vidrig välling, och alla är söta. När jag är hungrig vill jag ha mat, inte något som är sött. Och inte fasen tänker jag lägga 25 spänn på någon färdig soppa som kostar 2 spänn portionen när man lagar den själv. Jag skulle förmodligen behöva ha mer färdig riktig mat hemma, men jag är alldeles för snål för att köpa det när jag vet hur lite det kostar att laga själv. Nä, ge mig ett piller i stället.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/piller-stallet-mat/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterfebruari 5, 2015 kl. 19:26
  • Svara

  Ett sånt där piller har jag under lång tid letat efter. Visst kan mat smaka gott men för mig är mat mest bränsle. Kunde jag pilla i mig något som svällde i magen och samtidigt gav mig alla kalorier och näring jag behöver hade jag stått först i kön.

  Måltidsersättningar är svindyra och innehåller inte mer energi än ett glas chokladmjölk och en banan. Fattar inte de som köper såna där ”Shakes” som finns i butikerna. Kolla innehållet och du ser att det är ett hutlöst pris för lite kalorier.

  1. Exakt. Även om det är smidigare än att laga och äta mat, så är det ju alldeles på tok för dyrt. Och äckligt. Nä, hit med pillret!

  • Mariafebruari 6, 2015 kl. 08:50
  • Svara

  Jag rekommenderar smoothie, det är toppen om man inte orkar tillaga eller äta, mixa-häll i ett glas och sugrör-klart ❤️
  går att blanda i lite vad som helst, vissa kan bli riktiga näringbomber

   • Mariafebruari 6, 2015 kl. 08:52
   • Svara

   Fast ett piller hade varit enkelt

   1. Ja 🙂

  1. Ja, det är gott! Brukar göra det till frukost ibland, men jag har svårt för att äta det till middag. Det blir för sött med frukt, och fisksmoothie låter inget vidare. :mrgreen:

  • Piafiafebruari 6, 2015 kl. 11:53
  • Svara

  Häromdagen hade jag somnat framför tv-n, vaknade till ett program med en man med EDS, som lät sig behandlas med bistick! Och kände sig bättre. Jo, faktiskt! Är detta något du hört talas om?? 17 också att jag ej minns kanal eller tid, yrvaken som jag var…

  1. Hahaha, aldrig hört talas om! Visserligen kan man distrahera smärta med annan smärta, så det kan ju fungera – även om det låter lite extremt… Jag är överkänslig mot saker som sticker mig, men jag brukar använda mig av katt som sitter i mitt knä och trycker in klorna i mina ben när han sitter och trampar. Det funkar också, och katter är gosigare än bin! :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.