Skicka inte räkningar, jag betalar med autogiro!

Vad fasen är grejen med företag och föreningar som skickar räkningar i flera månader efter att man har anslutit sig till autogiro? En av grejerna med autogiro är ju att man ska slippa få räkningar på papper, man ska spara lite på miljön, och från företagets sida så är det en väldigt stor besparing i form av administration. Men nej, ändå får jag fakturor från ställen där jag har anslutit mig till autogiro, och det har hänt två gånger (av tre) det senaste året.

Först från Agria. De skickade dessutom ut en faktura för det kommande halvåret på försäkringen som gällde min katt som gick bort i somras, trots att hans försäkring blivit automatiskt avslutad i och med att det sköttes hos veterinären som direktreglerade kostnaderna. Nu för några dagar sedan från mitt fackförbund. Det är nästan en månad sen jag fick en bekräftelse på att jag nu är ansluten till deras autogiro, men självklart kommer det räkningar. Trots att pengar dras från mitt konto.

Betala räkningar

Hur kan det ta flera månader att stoppa utskicken av fakturor? Det borde ju göras omedelbart när ett autogiro har godkänts! Hoppas de att folk inte märker att de betalar dubbelt, för att de hoppas att man är osäker på om autogirot verkligen är aktivt eller inte?

Betalar folk allt skit som kommer i brevlådan utan att läsa vad det handlar om? Jag betalar med autogiro för att jag har koll, och för att slippa pappershanteringen – den är gigantisk nog ändå när man är kroniskt sjuk och måste ha kontakt med diverse myndigheter. Nej tack, ge mig inga fler räkningar när jag betalar automatiskt ändå.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/skicka-inte-rakningar-jag-betalar-med-autogiro/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.