Sladdtrassel bakom bordet

Jag hatar sladdtrassel och härvor som ligger bakom tv-bänkar och datorer. Hatar. För ett tag sedan skulle jag koppla in min vanliga datormus, eftersom min Mousetrapper började bli seg. Nu är det ju inte bara min dator som orsakar sladdtrassel, utan även skrivaren och framförallt mitt höj- och sänkbara skrivbord.

Då upptäckte jag att musen redan var inkopplad, i en utgång på baksidan av datorn. Och den satt fast. Jag är inte ensam om att avsky sladdtrassel, så älskaren R hade fäst ihop alla sladdar med buntband.

Helt perfekt, om det inte vore för att musen satt fast i den där härvan också… Jaha, fram med en liten sax för att försöka klippa upp buntbandet. Helt kört. Fram med en vanlig hushållssax – också helt kört. Var tvungen att ringa R på jobbet och fråga var han hade gömt sin avbitartång. Inte i lägenheten. Det som däremot fanns var ett multitool. Försökte få in spetsen och bända runt för att ha sönder buntbandet, men det gick sådär.

Det satt så hårt runt sladdarna, att tången fastnade också. Trots att jag hade höjt bordet så mycket det gick så var det jävligt obekvämt att sitta därunder och ta i tills händerna inte orkade mer. Det tog säkert en kvart innan jag hade lyckats få upp två buntband och kunde koppla ur musen! Den skulle kopplas i på framsidan av datorn, för den nådde inte fram när den satt på baksidan. Har ingen aning om varför den satt fast eller ens var ikopplad, men nu är den där den ska vara. Och jag har sladdtrassel bakom bordet igen

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/sladdtrassel-bakom-bordet/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.