Snart alla hjärtans dag!

Tiden går fort, det är alla hjärtans dag redan på lördag! Själv ska jag iväg på fest den kvällen (vi ska fira nyår – lite sent), så det blir ingen romantisk middag på tu man hand med R i år. Det är ändå så himla svårt att få ett bord på en vettig restaurang den kvällen om man inte har bokat i väldigt god tid! Visst kan det räcka med en kopp kaffe på ett mysigt litet fik – det blir ju inte bättre än vad man gör det till, men det är ju ändå trevligt att gå ut och äta.

Oavsett vad man gör när man firar något, så tycker i alla fall jag att det är skönt att slippa göra allt själv. Slippa handla, laga mat, slippa städa (både före och efter!) och slippa köpa presenter, om man ägnar sig åt det. Eller fixa barnvakt, om man har barn. Alla hjärtans dag handlar ju ändå om att fira kärleken, eller vänskapen på vissa håll.

Hjärta, kärlek

Den första chokladasken specifikt för alla hjärtans dag producerades redan 1868, men det som jag tycker var mest överraskande var att 15% av alla kvinnor i USA skickar blommor till sig själva på alla hjärtans dag! Haha! Är de så måna om att verka eftertraktade, eller försöka låtsas att det finns någon som älskar en där? För mig verkar det märkligt.

Det blir alltså inte något firande för min egen del, men vi ska ju göra annat i stället. Vi brukar inte köpa saker till varandra heller, men det brukar ju finnas många fina erbjudanden på alla hjärtans dag-paket och liknande för de som vill gå all in. Det är ju visserligen en kommersiell högtid, men kärlek är egentligen värd att firas varje dag. Att enbart visa sin uppskattning en gång om året håller ju inte i längden, men det kan absolut vara värt att göra en dag extra speciell. Hur firar du alla hjärtans dag?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/snart-alla-hjartans-dag/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • M on februari 9, 2015 at 18:49
  • Svara

  Helt briljant att skicka blommor till sig själv ju! Det ska banne mig jag göra nån gång. Ge sig själv lite kärlek liksom. 🙂

  1. Kanske om man gillar blommor, jag tycker mest att det är slöseri med pengar! Men ett glassogram eller chokladogram till sig själv vore ju inte fel! 🙂

    • M on februari 10, 2015 at 19:03
    • Svara

    Well, börjar vi jämföra blommor med choklad så vet vi ju alla att choklad vinner. Men blommor kan ju faktiskt pigga upp ordentligt. När jag fått snittblommor nån gång så har det alltid varit jättemysigt och lett lite varje gång jag tittat på dem. Men som sagt, choklad smäller högst!

    1. Ja, choklad vinner. Det är fint med blommor och jag gillar att få dem, men jag skulle aldrig lägga pengar på dem själv. 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.