Utebliven färdtjänst: dyrt!

Jävla skiiiit också. Jag hade bokat en taxi från färdtjänst till där jag går på medicinsk yoga, och det kommer att bli dyrt nu. Det tar ungefär en kvart att åka dit, men med tanke på att det ibland kan vara samplanering som i snitt tar en kvart eller tjugo minuter extra så hade jag bokat  resan en timme och fem minuter innan jag skulle vara framme. Extremt gott om tid, alltså.

Det kom ingen bil. En taxi körde fram och tillbaka ett par gånger, men antingen var det inte mig han skulle hämta, eller så var han så blind att han inte såg varken gatunumret eller att jag stod och vinkade åt honom på trottoaren. Efter tjugo minuter ringde jag resegarantin. ”Mindre än en minuts väntetid”. Efter 6-7 minuter blev jag bortkopplad, så jag provade igen. Och igen. Och igen, sammanlagt 6 exakt likadana samtal.

Telefon

Det var helt omöjligt att komma fram, så efter en timme gick jag in igen, för jag skulle ju ändå inte hinna fram. Och har de inte kommit efter en timme lär de inte komma nu heller. Det var lunchstängt på receptionen dit jag skulle, så jag fick i princip avboka mitt besök där precis när jag skulle vara framme, och trots att jag har frikort kommer jag att få betala extra dyrt för det. Ett par hundra extra än vad ett vanligt besök hos fysioterapeut kostar, har jag för mig. Hade jag haft pengar hade jag självklart tagit en vanlig taxi och låtit färdtjänst betala för mitt utlägg senare, men det går ju inte när man är sjukpensionär på en budget som redan lyser rött. Helvetes jävla skit.

Har mailat färdtjänst eftersom det fortfarande inte går att komma fram till resegarantin, och skrev att de får se till att lägga tillbaka resan till mitt resesaldo eftersom det är så oerhört snålt med resor till att börja med, och frågat om jag kan ansöka om ersättning för den nytillkomna utgift de skapade som jag inte har råd med. Skulle inte tro det, så vem ska betala…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/utebliven-fardtjanst-dyrt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.