Åretrunt-grill

En av mina grannar i huset där jag bor har haft sin grill och sina utemöbler i trä ute på sin lilla uteplats (på nedersta våningen) hela vintern. De står bara där, och jag har aldrig sett dem användas. De är inte fastlåsta eller något, och det är ganska anmärkningsvärt att de har fått stå kvar hela vintern. Det är visserligen ingen stor och dyr grill, men den ser ut att vara helt i nyskick – trots att den har stått ute. Några hundringar måste den ju kosta ändå, och med tanke på att folk stjäl vad fasen de kan, så är det lite märkligt. Men bra.

Åretrunt-grillJag skulle inte våga lämna saker stående ute överhuvudtaget om jag bodde på nedre plan – oavsett om det är i Stockholm eller någon annanstans. Utemöbler i trä är ju ganska dyra också, så jag skulle i alla fall undvika att ha dem ute i regn och snö. Men att grilla på vintern är ju faktiskt ganska trevligt! Vet inte om han har gjort det, men en grillbuffé på julafton vore faktiskt en riktigt bra idé.

Varför grillar vi bara på sommaren egentligen? Visserligen är det inte så kul att stå ute i full snöstorm och laga mat, men så länge det inte regnar eller snöar så är det ju ganska varmt och skönt vid en grill. För mig är det i alla fall så att grillning är starkt förknippat med sommaren, och jag längtar efter båda sakerna. Men årets första grillning blir nog innan värmen kommer…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/aretrunt-grill/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.