Biff Rydberg i mängd!

I går kväll åkte vi alltså till stan för att käka middag. När bästa E och jag spenderade dagen ihop i fredags så lagade vi en förjävligt god lunch, Biff Rydberg. Råstekt potatis, lök och lätt stekt biff, med både senapsgrädde, pepparrotsgrädde och äggula. Det blev inte ens en smula kvar, och vi konstaterade att det var en av de godaste luncher någon av oss käkat någonsin. Varken han eller jag är särskilt mycket för att äta lunch när man är hemma och skrotar, men så fort man går ut och gör något dör man nästan av hunger.

I går när vi var ute och käkade så var det svensk husmanskost på menyn. Fläsk med löksås, råbiff, gubbröra och diverse gubbiga rätter – och så Biff Rydberg. Och naturligtvis åt jag Biff Rydberg igen! Det är verkligen en av mina favoriträtter, precis som förrätten och efterrätten: Toast Skagen innan och vit chokladmousse melba med persikor och hallon efter, helt briljant. Allt sköljdes ner med vitt vin och en whiskey sour. Min käre fader bjuppade på alltihop, och det var verkligen värt pengarna. Ok, inte för att jag betalade, men hade jag gjort det hade jag ändå varit väldigt nöjd.

Varken E och syrran eller älskaren R hade någon lust att gå vidare och ta en drink eller två efteråt, men jag tyckte att det var ett utmärkt tillfälle. Redan proppmätt, och hade några glas innanför klänningen, redan mitt i stan och i god form. Men icke. I stället åkte vi hem när vi käkat klart vid halvtiotiden, och gjorde inte något mer sen heller. Försökte kolla på en kalkonskräckfilm i klass med ”Sharknado” och ”Robocroc”: ”Dragon wasps”, men R ville se dokumentär. Djur som med hjälp av naturkrafter eller teknik dödar alla som kommer i deras väg brukar blir ganska bra kalkonrullar. På det stora hela, en riktigt bra kväll faktiskt. Tack, mamma och pappa!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/biff-rydberg-i-mangd/

2 kommentarer

    • Micke on mars 1, 2015 at 12:08
    • Svara

    Låter som en riktig trevlig hel kväll och det såg riktigt gott ut

    1. Ja, det var riktigt gott! En av topp 5-rätterna! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: