Dagens planer: till husläkaren.

I dag ska jag till min husläkare. Den som är bra, alltså. Har som vanligt ett flertal saker att ta upp, men det som står högst upp på listan är att fylla i en ansökan för F-kort till tandvården och en remiss till röntgen och MR. Mediciner måste vi ta upp, som vanligt. Om vi har tid så ska jag prata med honom om det här med handikappersättning och eventuellt be om ett intyg inför en ny ansökan. Sist jag var där bad jag honom om hjälp med att hitta något ställe inom landstinget som kunde ge mig massage eller OMT-behandling ett par gånger i veckan, men han kände inte till några.

Massage och behandling. Dagens planer: Mot husläkaren.

Han skulle gärna skriva en remiss om jag själv hittade något ställe, men jag har redan ringt till runt 80 landstingsanslutna kliniker och mottagningar de senaste två åren. ”Visst kan du komma på massage, det kostar 600:- per timme.” Ehh, det är jag tyvärr alldeles för väl medveten om, jag undrar om ni erbjuder det som behandlingsform inom högkostnadsskyddet. Nej, nej och åter nej.

Jag har inte ringt någon sedan jag träffade min husläkare sist, för jag orkar inte. Det är inte heller mitt jobb. Dessutom kan jag inte komma på fler ställen att fråga, förutom de jag ringt tidigare. Om inte husläkaren, som är EDS-patientens primära vårdgivare (eftersom reumatologen vägrar ta emot mig trots att jag har en reumatisk sjukdom), kan remittera mig till ställen där jag kan få smärtlindrande behandling, vem ska då göra det…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/dagens-planer-till-huslakaren/

2 kommentarer

  1. Det är rent utav löjligt hur svårt det är att få hjälp om man inte har en mainstream sjukdom, ynkligt är vad det är! Jag tänker på alla gånger jag själv har behövt upplysa läkare om hur saker och ting förhåller sig och vad de måste tänka på och ta hänsyn till osv, patienter borde inte behöva utbilda läkare, den tanken känns ganska grundläggande. Hur är det akupunktur som smärtlindring, har du provat, fungerar det? Vad jag vet brukar det vara lättare att få akupunktur inom högkostnadsskyddet, men den behandlingsformen kanske inte passar för dig?
    Charlotta

    1. Helt galet! Jag har provat akupunktur några gånger och det brukar fungera bra, men effekten sitter bara i några timmar. Det har nästan känts mer jobbigt att åka fram och tillbaka, och framförallt att ligga på mage, än vad jag får tillbaka av det. Men när jag ändå är hos min fysioterapeut och hon föreslår det så tackar jag inte nej. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: