Gårdagens juice och yttrande

Gårdagens juice: en del citron, två delar apelsin. Det blev gott, men aningen för surt. 1 till 3 blir nog mer lagom, men det får vänta. I dag blir det någon annan, lite mer nyskapande och ovanlig variant. Gårdagens händelser: En sjuk R hemma i soffan. Han, liksom jag, lyfte knappt ett finger på hela dagen. Han startade en tvättmaskin, det var väl allt som hände förutom lite matlagning.

Förutom ett intressat samtal satt jag och skrev den största delen av dagen. Mitt nästa yttrande till Patientnämnden angående allmänläkaren jag anmälde i december måste vara inne om ungefär en vecka, så jag finslipade lite på detaljerna. Jag irriterar mig verkligen på att de har så jäkla svårt för att be om ursäkt för det usla mottagandet, förnedringen, misstron, de rentav skadliga råden, diskrimineringen och provokationen av mina redan trasiga leder.

Nej, i stället envisas de gång på gång att skylla på mig och säga ”Jag är ledsen att Klara misstror läkarnas kunskap och att hon tror att hon kan få vilka medicin hon vill”, eller ”Vi beklagar att Klara känner sig misstrodd”. Va? Jag har ju redan bevisat för Patientnämnden att läkaren ljugit för dem, och chefen på vårdcentralen borde vara fullt medveten om alla detaljer, eftersom jag faktiskt mailade henne och försökte reda ut situationen mellan oss innan jag anmälde läkaren till Patientnämnden och de fick skriva ett yttrande.

Överklagande, ansökan om handikappersättning, till Kammarrätten. Ritualen upprepas. Yttrande till Patientnämnden.

Jag lär inte ens få någon ursäkt. Jag lär aldrig få något läkarintyg på hur sjuk jag var den där perioden, trots att jag behöver det. Läkaren sa ju att hon skulle sjukskriva vem som helst som hade något av de symtom jag har (diskbråck, något som gått ur led, kroniskt ryggskott) på heltid under en tid, men hon vägrade sjukskriva mig utan förklaring. Hon blev bara arg, höjde rösten och försökte byta samtalsämne när jag ifrågasatte det. Undrar hur de har tänkt fixa så att jag får det intyget nu i efterhand. Förmodligen inte alls. Som vanligt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/gardagens-juice-och-yttrande/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermars 7, 2015 kl. 10:50
  • Svara

  Du lär aldrig få en ursäkt så länge du tillhör normen. Hade du tillhört en minoritet hade det varit skriverier och tv-inslag men nu är du ju vit och svensk.

  Det är lite märkligt i Sverige att myndighetspersoner och institutioner INTE kan medge att de eventuellt gjort fel. Som svensk ska man på något sätt bara acceptera att det är så det fungerar. Vi må vara det mest lättkränkta folket i världen men när någon blir illa behandlad av en myndighet gäller det inte längre då ”myndighetsgud” aldrig gör fel. Kränkt kan man tydligen bara bli när det gäller, feminism, religion eller sexuell avvikelse.

  Sverige är fantastiskt och visst kommer det att bli MYCKET bättre när regeringen får igenom sina flosker om förbud av vinst i välfärden. Ja jösses….

  1. Ja, galet. Visserligen känner jag mig inte kränkt, bara förbannad över att det får gå till på det där sättet.

  • Farsanmars 8, 2015 kl. 22:27
  • Svara

  Förr i tiden fanns det något som hette ”Tjänstemannaansvar”. Det var tider det! Då gick det inte att bära sig åt hur som helst utan att stå till svars för sina gärningar. Det tog sossarna bort.

  1. Det hade kanske inte blivit så många kvar annars.

    • Pettermars 8, 2015 kl. 23:07
    • Svara

    Sossar eller tjänstemän?

    I Sverige kan man ju inte ställa krav på någon tjänsteman. Tänk om någon gör fel. Inte kan man anklaga någon för att inte ha gjort sitt jobb. Då hänger man ju ut någon. Så kan vi ju inte ha det.
    Bättre att en usel tjänsteman får fortsätta som om ingenting hänt. Det är ju lugnare för alla. Eller?

    1. Jag menade tjänstemän, men det kanske går att applicera på både och. Sist in först ut är inte rätt, alla borde värderas efter sina handlingar.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.