Hallonpaj!

Dagens juice blev äpple och morot, väldigt gott! Gjorde äppeljuice på Granny Smith-äpple, och det var sjukt mycket godare än den där kissfärgade sörjan de säljer i förpackningar och kallar äppeljuice. Sen gjorde jag inte mycket alls i dag, jag behövde en vilodag till. När R kom hem kom han med den utmärkta idén att vi skulle baka, och så blev det! En titt i skafferiet ledde till en härlig hallonpaj.

Det är ju egentligen så himla lätt att göra paj på i stort sett vilken frukt eller vilka bär som helst, men det är ändå sällan vi faktiskt gör det när vi är hemma i stan. Trots att jag alltid har frukt hemma. På landet blir det mycket mer paj, av rabarber, blåbär eller pallade äpplen. Men hallonpaj är nog en av mina favoriter när det gäller enkla smulpajer.

Hallonpaj. Åt paj på pi-dagen!

Jag är ju ingen fantast av pajdeg, så det optimala pajen har dubbelt så mycket frukt eller bär som står i receptet, men samma mängd smulig pajdeg ovanpå. Det går mycket bättre när det gäller vanlig matpaj, men det är ju lättare att ta bort överflödig pajdeg då… Nu svalnar min härliga hallonpaj, och om en stund ska jag äta en jävligt stor bit med vaniljsås till. Mycket sås ska det vara. För övrigt tycker jag just nu lite synd om de som går på dieter där socker är förbjudet, när jag har en så ljuvlig paj som väntar på mig…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/hallonpaj/

1 ping

  1. […] vi kom hem, men R städade. Sen lagade vi en god middag, och avslutade dagen i soffan med härlig hallonpaj. Jag fick verkligen mersmak av vårvädret, och vilken skillnad det gör för humöret! Det ska […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.