Jag hatar att vänta!

Jag hatar att vänta. Den eviga väntan på taxi från färdtjänst. Undrar om det är lättare att få en rullstolstaxi, det borde det ju vara eftersom risken för samplanering är minimal. Har inte behövt använda rullstolstaxi ännu på grund av de isiga trottoarerna och dylikt, men jag ska nog prova nästa vecka. Vet ju inte ens riktigt hur det går till, så det vore ju bra att få det gjort.

Hur som helst, jag fick vänta i dag också. Inte i all evighet som sist (det kom aldrig någon bil), men det räcker med att det dröjer tio minuter innan man börjar oroa sig för huruvida man kommer att komma iväg alls. Det är ganska sjukt att man ska behöva åka en dryg timme innan, när själva resan tar en kvart, på sin höjd. Jag hatar att vänta, för jag kan inte stå och vänta mer än några minuter, och jag kan inte heller sitta på en hård träbänk särskilt länge.

Taxi. Jämt kö på väg till jobbet! Vänta på färdtjänst.

Och det är ju så det blir – antingen man framme med 50 minuters marginal och får sitta i ett väntrum, eller så får jag sitta ute i två plusgrader en halvtimme. Jag önskar ingen att behöva färdtjänst, för det är verkligen ingen dans på rosor. Åtminstone inte i Stockholm, trots att det finns lika många taxibilar här som i New York – staten, inte bara staden. Fram till sjukhuset kom jag i alla fall i dag, och behövde bara sitta där och vänta i 40 minuter…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/jag-hatar-att-vanta/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.