Komma i form till sommaren

Det är fullt ös i tidningar och tidskrifter nu om att det är dags att komma i form inför sommaren. Öhh, nej, det är det inte. Ska man komma i form så ska man göra det för att ha en mer hälsosam livsstil och för att må bättre.  Det är inget man ska göra till sommaren, utan en permanent förändring. Mår man bra ser man automatiskt bättre ut, och om man börjar leva hälsosamt när man är överviktig går man automatiskt ner i vikt.

Äpplen, frukt

Visserligen är rund en form, men det är en av de sämsta formerna man kan ha, ur hälsosynpunkt. Bukfett är farligt, det är bättre att vara lite tjock överallt än att bara ha bukfett. Och man är inte nödvändigtvis mer hälsosam om man är smal än om man är överviktig – det handlar om att äta, motionera och bra. Jag skulle hellre ha några kilo mer, för då skulle jag antagligen ha mindre smärta i lederna. Det är inget som smörjer dem nu, så att komma i form till sommaren (det är enligt tidningarna detsamma som att vara smal) är inte ett alternativ för mig.

Tvärtom. Jag äter lite jordnötter nästan varje kväll för att förhoppningsvis gå upp ett kilo eller två innan jag ska operera mig. Visserligen är det ingen stor operation, men det är ändå fasta innan och sjukhusmat en dag. Fy. Och så det värsta, konvalescenstiden. Jag vill i alla fall att det ska finnas lite reserver för kroppen att ta av när det läker, för det behövs alltid. Det går åt mycket energi när man har ont, och kroppen alltid tränar för att hålla lederna på plats. Hur som helst, kom gärna i form, men inte för att vara snygg på stranden.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/komma-i-form-till-sommaren/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • LadyPimars 5, 2015 kl. 22:13
  • Svara

  Jag blev lite nyfiken här, varför just jordnötter? Jag tänkte om syftet är att gå upp i vikt så innehåller jordnötter mycket fett och fett förbränner ju fett.

  1. För att ett hekto innehåller 600 kcal, och jag går inte upp i vikt om jag inte äter fler kalorier än jag förbränner (och tvärtom)! 🙂

  • Mattiasmars 5, 2015 kl. 22:14
  • Svara

  På Ica här i stan står det över hyllan med bakelser och tårtor ”livet är för kort för att inte äta gott”. Det är kanske annars ett motto att leva efter? Eller så är det så att Ica mest vill sälja varor. Vem vet.

  1. Haha, just bakelser och tårtor är väl det sista man behöver och de kanske behöver lite extra reklam. 🙂 Annars håller jag nog med om Icas motto, man kan leva hälsosamt och äta en massa godsaker ändå.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.