Laddat upp med frukt och grönt!

Nu jäklar ska det bli juice! Har laddat upp med två kassar fyllda med frukt och grönsaker – här ska det experimenteras hej vilt! Köpte en hel massa apelsiner och äpplen, några citroner och lime, morötter, bananer, ingefära, rödbetor och så ett riktigt wildcard – pepparrot. Juice på frukt är ju nästan alltid god, och särskilt när den är hemgjord. Problemet är var man ska förvara all frukt, för det vanliga lilla fruktfatet rymmer ju inte en bråkdel av det här.

Frukt och grönsaker som jag ska göra juice av!

Har testat två varianter redan, och det fungerar hur bra som helst! Först gjorde jag en med en morot, ett grönt äpple och en bit ingefära. Väldigt gott men jag hade i alldeles för mycket ingefära, så jag får experimentera mig fram till en lagom mängd jämfört med mängden frukt. Det blev… ehh, kryddigt. Sedan provade jag en med bara apelsin, och fy fasen vad gott det blev! Det liknade faktiskt ingen annan apelsinjuice jag druckit. Den var liksom lite tjockare än vanlig juice man köper som sägs vara färskpressad, men det var inget fruktkött i den. Helt plötsligt blev det väldigt tydligt hur utspädd juice man köper är, och hur svindyrt det är att köpa något i en juicebar.

Jag ska göra en ny sort nu, men jag har verkligen svårt att bestämma mig för vad. Det vore gott med något citrusaktigt, kanske apelsiner, en citron och en liten bit ingefära. En riktig hälsobomb. Samtidigt vore det kul att testa något med rödbeta, eller det där jag pratade om i går: äppeljuice med en antydan av pepparrot. Fast kanske inte till frukost… Eller bara morotsjuice? Åh, jag har sådana lyxproblem.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/laddat-upp-med-frukt-och-gront/

2 kommentarer

    • Farsan on mars 6, 2015 at 13:39
    • Svara

    Glöm inte att ha i en skvätt brännvin. Det förhöjer smaken på alla juicer!

    1. Förvisso, men till frukost?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: