Lite broccoli…

Åt en tallrik broccoli till lunch i går, precis som den var. Det var inte ens färsk broccoli, utan den billiga frysta varianten. Den brukar faktiskt vara helt okej, så länge den inte har legat i frysen i ett halvår och blivit en enda stor isklump. Visst, den blir lite vattnig ändå, men jag gillar broccoli och färsk är för dyr. Dessutom gillar R inte alls de här gröna, härliga buketterna, så jag äter det när jag är ensam hemma.

Broccoli

Till lunch, till exempel. Jag brukar ju inte vara särskilt hungrig mitt på dagen (om jag inte är ute), och då räcker det med grönsaker, en bit ost eller ett par ägg. Jag tycker egentligen inte om broccoli särskilt mycket när den är tillagad, i en gratäng eller liknande, utan jag vill faktiskt helst ha min på gränsen till rå. Lättkokt eller snabbt fräst i smör.

Det sägs att saker som har samma färg konstigt nog brukar passa ihop, så jag testade att lägga till ett tärnat grönt äpple till min broccolitallrik. Det funkade på något konstigt vis förvånansvärt bra, så nu försöker jag fundera ut andra gröna saker som kan passa. Pesto funkar självklart, men jag tål inte pinjenötter. Och särskilt mycket annan grön mat har jag faktiskt inte. Förutom andra grönsaker, men det måste ju vara något som bryter av lite. Några förslag på vad som passar till broccoli, även om det inte är grönt?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/lite-broccoli/

2 kommentarer

    • Farsanmars 18, 2015 kl. 23:47
    • Svara

    Stor geleråtta?

    1. Njae…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.