Missad tunnelbana och misstrodd

Visst är det irriterande när man går i god tid för att hinna med rätt tunnelbana, så missar man den ändå med tio sekunder? Ja, som ni säkert förstår åkte jag tunnelbana i går. Jag tycker att jag har gott om tid på mig när jag går hemifrån tio minuter innan tåget går, men tydligen är jag inte längre så snabb som jag vill tro.

Var på massage i går, det var skönt och välbehövligt. Två veckor sedan sist, jag hinner bli en enda stor öm muskelknut på den tiden. Men det är helt klart bättre nu när jag inte tränar längre. “Men träning är så bra, du borde träna varje dag.” Öh, vill du att mina leder och min ryggrad ska nötas ut ännu mer i förtid? Vad många inte fattar är att mina muskler jobbar lika hårt om jag står och diskar eller klär på mig, som om de själva skulle träna på gym lika lång tid. Klart man får ont som fasen i musklerna när de aldrig får slappna av.

muskler. Var hos min sjukgymnast i morse. Misstrod när jag skulle åka tunnelbana.

Jag har förresten för första gången mötts av misstro av SL. Det var häromdagen, och personalen i spärren i tunnelbanan verkade inte tro att mitt kort var riktigt när jag visade upp det och sa att R var min medresenär. Mitt färdtjänstkort blev grundligt undersökt och bilden jämfördes noga med hur jag faktiskt ser ut. Det räckte tydligen inte heller, för han kollade i maskinen att det verkligen var giltigt också. Eh, kom igen. Skulle inte tro en sekund på att de gör så med gamla människor som åker tunnelbana på sitt färdtjänstkort. Det är väldigt otrevligt att bli misstrodd bara för att någon inte ser hur sjuk jag är.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/missad-tunnelbana-och-misstrodd/

2 kommentarer

    • Piafia on mars 11, 2015 at 15:09
    • Svara

    Ifall du är sjuk, så ska det ju genast synas! Jag tänker EDS, reumatism, cancer,migrän, diabetes, adhd, svår astma, klaustrofobi, endometrios, Chrons, fibromyalgi, epilepsi och mycket mer. jag menar… när dessa svåra sjukdomar sätter in med full kraft så vad kan den drabbade göra? Skattebetalare i hela sitt liv och det byggs arenor för för miljarder för jävla sport? Få vård? njaeee…

    1. Haha, ja. Vi prioriterar olika, helt enkelt. Tror inte att en jäkel som bestämde om det där skulle bygga en sketen arena om de kände till hur det är att vara sjuk.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.