Råsaftcentrifug!

Vilken härlig dag! Älskaren R kom hem med feberfrossa och allmänt ynk efter jobbet i går, så han sov hela kvällen och natten. Han var inte alls i form att ta sig till jobbet, och det var skönt att ha sällskap på dagen hemma. Framåt eftermiddagen mådde han bättre, så vi åkte till ett köpcentrum så att jag kunde hämta mig en råsaftcentrifug som jag fått! Hurra, har velat ha en länge, men det har aldrig blivit av. Kollade efter en på Blocket efter jul, men inte ens då fanns det några. Vi hittade den råsaftcentrifug som fått bäst betyg till bäst pris, och en sådan blev det.

Råsaftcentrifug från Philips

Nu återstår att prova sig fram i djungeln av olika smaker på juice! Jag tänker mig att en av mina favoriter kommer att vara äpple, morot och ingefära, men även apelsin, citron och ingefära låter väldigt lockande. Kommer att ladda upp med mängder av frukt och grönt och prova det mesta. Går det så går det, och det kommer i alla fall att bli kul att testa. Särskilt på grönsaksfronten, för fruktjuice är man ju väldigt van vid.

En grej jag har sagt länge är att när jag får en råsaftcentrifug tänker jag göra juice på gul lök och servera mina trevliga vänner. Lökshots. Det lär vara sjukt starkt, men väldigt nyttigt. Eller ren ingefära. Eller varför inte pepparrot! Det är ju en av mina favoritsmaksättningar, och skulle säkert passa bra i någon juice också. Äpple med en hint av pepparrot, kanske. Tänk förresten om man skulle blanda lökjuice med vodka och göra en drink på det – förmodligen vidrigt, men jag undrar vilken smak som tar över mest… Åh, en helt ny värld av experiment har öppnat sig!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/rasaftcentrifug/

4 kommentarer

2 pingar

Gå direkt till kommentarformuläret

  1. Åh, den är suverän! Jag använder min varje dag såvida jag inte bara pressar apelsiner i juicepress. I centrifugen kör jag gärna ananas och morötter, ekologiskt. Det blir en god drink.

    1. Ta gärna vara på kompotten och gör t ex grönsaksbiffar av dem!

      1. Väldigt bra tips! Tack! 🙂

    2. Åhh, ananas måste jag ju köpa! Morotsjuice är en favorit, och jag blandar gärna olika saker! 🙂

  1. […] « Råsaftcentrifug! […]

  2. […] Fick min älskade råsaftcentrifug i present. Lyckades slippa KBT på Karolinska, dit den galne läkaren remitterat mig. Fick svar på […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: