Så kom deklarationen

Deklarationen det här året blir ingen höjdare. Försäkringskassan drar ett par hundra spänn för lite i skatt varje månad, trots att jag bor i en av de kommuner som har lägst skatt. Det betyder alltså att jag får pynta ett par tusen extra i år, jävligt roligt. Jag hade ju dessutom jobbat fram till juni förra året, och jag har alltid fått tillbaka ganska mycket pengar varje år jag jobbat. Min inkomst sjönk alltså helt plötsligt till 7600 spänn i månaden i och med deklarationen i år. Urghh.

Det är många som säger att de har fått en riktig skattesmäll när de har blivit pensionärer, och nu alltså även jag. Hur kan det vara så svårt att dra ungefär rätt mängd skatt varje månad egentligen? Pensionärer och vi med permanent sjukersättning är ju en grupp som ofta har en liten inkomst och därmed väldigt små marginaler. Det borde vara viktigare att få det någorlunda korrekt om man får mindre än 10000 före skatt, men de kanske förväntar sig att alla har en stor summa pengar på banken om man råkar ut för myndigheter som drar för lite. Ha.

Pengar. Deklarationen har kommit.

Jag skulle hellre se att de drar en femtiolapp för mycket än för lite. Och ja, en femtiolapp gör en jävla skillnad när man har 200 spänn kvar till kläder, nöjen, hygienprodukter, mediciner som inte ingår i högkostnadsskyddet och vård som inte finns i landstingets regi. Det krävs inget geni för att räkna ut att 200, eller 150 spänn inte räcker till en enda av de där posterna. Särskilt inte när man är väldigt sjuk. Urghh blargh, den där jävla deklarationen ska skickas in så fort som möjligt så jag slipper tänka på skiten. Har du fått din?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/sa-kom-deklarationen/

2 kommentarer

    • LillErik90mars 31, 2015 kl. 22:33
    • Svara

    ville enbart säga att jag anser att du har en trevlig blogg. Läste med behållning. 🙂

    1. Tack! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.