Skräddaren skräder inga ord

Vid Stadions tunnelbanestation finns det en kemtvätt som inte skräder orden. De erbjuder en inte helt vanlig kombination av kemtvätt, skomakeri och skräderi. Inte skrädderi.

Skräddare, skomakeri, roliga skyltar. En skräddare som inte skräder något.

Lustigt att de inte kontrollerar att skylten är korrekt – om de inte kan läsa eller skriva, kan man då vara säker på att tvättråden följs, eller att instruktionerna man ger om något blir rätt? De vet säkert mycket väl vad de håller på med och är antagligen duktiga på det de gör, men de kanske tog skyltpaketet light, utan korrekturläsning.

Undrar om de som gör skyltar har kul åt alla felstavade ord, jag skulle antagligen ha det. Och skratta hela vägen till banken när kunden vill ha en ny skylt. Ett skrädderi som inte skräder orden, kanske de klarar av att göra vad andra skräddare inte kan också? Hej, kan ni göra en klänning av den här strumpan?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/skraddaren-skrader-inga-ord/

2 kommentarer

  1. Vad bidde de’ då?

    Jag har alltid undrat om de som gör skyltar eller annonser till tidningar kontaktar beställaren då uppenbara fel föreligger.
    Fast ska jag vara ärlig tror jag att även dessa inte alltid vet hur det ligger till med stavningen. Räcker ju att slå upp vilken tidning som helst och konstatera att de är fulla med stav- eller syftningsfel.

    1. Jag skulle inte tro att de kontaktar beställaren om de inte har ett bra samarbete redan innan, det skulle i alla fall inte jag göra. Man tar ju för givet att den som beställer en skylt är lite seriös och har kontrollerat saken innan…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.