Sommartid och panda

Jävla sommartid, jag gillar inte omställningen! Eller det är väl inte sommartid i sig det är fel på – jag tycker att det är ”normaltid” – men att bli av med en timmes sömn och få ett hack i dygnsrytmen känns inte ett dugg kul. Det tar en vecka eller så innan allt har normaliserats, jag verkar vara väldigt känslig för omställningar. Visserligen slumrar jag ofta någon eller några timmar varje dag, men det verkar inte hjälpa hur mycket jag än sover.

Min vanliga panda-look med stora mörka ringar runt ögonen har intensifierats något enormt den senaste veckan. Jag fick en liten chock när jag klev in i hissen med det osmickrande kalla ljuset rakt uppifrån och såg mig själv i spegeln. Kommer de där mörka ringarna någonsin att försvinna? Visserligen ser de värre ut än vad de är med ljus uppifrån, men de har bara blivit mörkare och mörkare för varje år som går, oavsett hur mycket jag sover.

Tur att de går att spackla över någorlunda än så länge, så att jag inte ser ut som ett lik jämt. Ska täcka över dem så gott det går och försöka förbereda mig inför att se ut och bete mig hyfsat normalt på konserten i kväll. Hoppas förresten att de har rätt tid för evenemanget, det är ju inte helt ovanligt att folk glömmer att ställa om klockorna. Visserligen fixar de digitala grejerna den saken själv, men när jag är hemma slänger jag en blick på klockan som hänger på väggen i köket om jag vill veta tiden, och den ställer ju inte om sig själv. Sommartid alltså, då ska det bli vår nu. Har du ställt om klockan?

Klocka. Övernattning hos syrran. Sommartid.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/sommartid-och-panda/

2 kommentarer

    • Överlevnadsguidenmars 29, 2015 kl. 10:41
    • Svara

    Här är en till som rockar pandalooken. För min del vet jag att de mörka ringarna hänger ihop med mina utmattade binjurar, det är ett typiskt symtom. Kan det kanske vara samma anledning för dig? Din sjukdom och smärtorna måste ju vara enormt stressande för kroppen och då vore det inte konstigt om binjurarna blir trötta. Men det kanske finns andra anledningar till mörka ringar också, som en timmes mindre sömn t ex. 😉
    Charlotta

    1. Hmm, jag har aldrig ägnat mina binjurar någon tanke – och ingen annan har gjort det heller! Jag strutsar binjuren ett tag till och skyller på sommartiden. :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.