Vardagsmat och fiskstank

I går kväll var det dags för den första av månadens storhandlingar. Med lite tur räcker det mesta hela månaden, men jag måste alltid fylla på med frukt, grönsaker och mjölk till kaffet varje vecka. R handlar alla köttprodukter på storcashen en gång i månaden, och han har matlåda med sig till jobbet i stort sett varje dag. Då blir det billigt i längden, vi lägger inte mycket pengar på vardagsmat. Det är bättre att laga storkok och billiga vegetariska rätter ett par gånger i veckan än att köra dyra halvfabrikat från charkhyllan och frysen.

Eftersom jag vet hur oerhört billigt man kan leva, om man lagar allt själv och låter matlagningen ta den tid som behövs, så känns det så himla ovärt att köpa en dagens lunch ute. Flottbomb för 90 spänn, nej tack – det är inte ens bra vardagsmat. För de pengarna klarar jag mig 2-3 dagar, och det går verkligen ingen nöd på mig. Mat kan vara billigt, om man kan lite om den. En limpa bröd för 80 spänn kilot är ju för fasen inte klokt.

Tecknad mat. Dagen efter. Vardagsmat.

Det var knappt något folk i affären, trots lönehelg. Viserligen var vi ute ganska sent, men det brukar vara värre. Men jäklar, vad det stank fisk där! När vi närmade oss fiskdisken kom en stank av fisk mot oss, som inte brukar kännas ens om man står precis vid disken. På väg åt andra hållet förbi den var det ännu värre, och stanken hängde med typ 5 hyllor bort. Någon lär få sina fiskar varma i dag… Själv ska jag till Dr. Feelgood. Härligt!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/vardagsmat-och-fiskstank/

2 kommentarer

  1. Jag håller verkligen med! Det går att leva väldigt billigt (och nyttigt!) om man bara planerar och lagar från grunden istället för att köpa halvfabrikat, och då lägger jag ändå extremt lite tid på matlagning och köper så mycket ekologiskt som jag kan. Nu när jag levt på enbart hemlagat i ett antal år så vill jag inte ens äta ute längre, i alla fall in på vanliga lunchställen för det är varken gott eller värt pengarna jämfört med vad jag lagar själv. Och då är jag inte alls någon fena i köket. Går man på en ”bättre” restaurang så är det självklart annorlunda, men där kan man ju inte äta lunch fem dagar i veckan. 😉
    Charlotta

    1. Precis! Att äta en vanlig lunch på restaurang känns inte alls lockande, bara slöseri med pengar! Dessutom vet jag inte vad det är i maten när man käkar ute, och det är sällan lika gott på lunchställen som hemma!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: