Vårens fortsatta träning

I går var jag på mitt näst sista besök hos fysioterapeuten på sjukhuset. Vi hade bara lite löst pratat om hur vi skulle göra med min fortsatta träning när de tog bort mig från bassängträningen och efter våra sessioner på tu man hand är över, så vi ägnade en stund åt det. Jag har absolut ingen som helst lust att gå på medicinsk yoga i grupp eller lyssna på hur andra människor upplever och reagerar på saker. Jag är där för min skull och tänker inte ägna en minut av min energi till att vänta medan någon annan pratar.

Yoga

Det kommer ju en operation i vägen för fortsatt träning så småningom, det är två veckor sedan jag var hos kirurgen som bedömde situationen, och han sa att det var 4 till 6 veckors väntetid då. Jag hoppas att det hinns med innan påsk, för då är ju R lite ledig och kan hjälpa till om jag har extra ont. Och flera av övningarna ska jag inte göra om det gör huggande eller skärande ont, vilket jag antar att det kan göra när man tränar bålen…

Vi kom i alla fall fram till att jag har fått tillräckligt många övningar så att det räcker till att sätta ihop olika träningsprogram, men vi provade lite andra saker också. Det mesta kan jag komma igång med ganska snabbt framåt vårkanten, och så kör jag helt enkelt på egen hand under sommaren. Det passar mig alldeles utmärkt, för jag vill inte vara uppbunden till särskilt många saker under sommaren, eftersom vi spenderar den större delen av vår tid på lantstället då.

Skönt, en sak mindre. Det är träning som jag kan göra i stort sett när som helst och var som helst, och det är tusen gånger smidigare än att åka till sjukhuset, byta om till badkläder, duscha, träna i bassäng, duscha igen och sedan klä på mig igen. Jag har ju ingen som gör det åt mig där, så det skulle inte funka i längden. Särskilt inte två gånger i veckan. Jag kan ju faktiskt träna i havet på lantstället i sommar, det är inte många meter att gå. Men det är senn, jag har ett besök kvar…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/varens-fortsatta-traning/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: