Veterinär kastar hamster

Läste i tidningen om en veterinär som hade slängt iväg en hamster som bet honom i handen. Visst, det är inte så konstigt att folk kan reagera så, men när man är veterinär…? Hamstern fick avlivas. Samma veterinär utreds dessutom för att ha tappat en annan hamster, så varför får han behandla smådjur om han inte kan hantera dem? Alla veterinärer jag någonsin har träffat har varit väldigt bra, men jag kanske har haft tur. Och kanske katter är lättare att hantera, men en rädd katt som har väldigt ont kan slinka ur vilket grepp som helst.

Jag saknar min katt, min älskade grå luddskalle. Jag blev ju tvungen att ta med honom till väldigt många veterinärer på slutet, och jag blir både ledsen och lite arg över att de inte hittade vad som var fel, trots att en veterinär i närheten av lantstället skickade information till veterinären i stan om att han blödde från flera klor. Ett klobrott som opererades och inte läkte var i själva verket inte något klobrott – det var en ovanlig typ av cancer. Det som gör mig mest ledsen är inte att jag förlorade honom, utan att han fick lida flera veckor i onödan medan alla trodde att det skulle läka.

Söt grå katt, min grå luddskalle ler. Roliga bilder på djur. Veterinär kastar hamster. Min katt fick cancer.

Tankarna på min kära gråfluff kommer oftast när jag ska sova. Han låg alltid på min mage och spann, bättre än ett sömnpiller. När jag kommer in genom ytterdörren saknar jag att han kommer springandes och jamandes samtidigt. Jag saknar till och med att han försökte stjäla mat från min tallrik när det bjöds på fet sås eller smör. Men livet går vidare

Undrar förresten om min husläkare skulle klappa till mig om jag bet honom. Det och sexuellt utnyttjande är väl de enda sakerna jag inte råkat ut för vad gäller felbehandling eller utebliven behandling inom vården. Hade den där läkaren jag anmälde dragit i ett annat finger än det hon gjorde hade jag förmodligen gått till polisen och anmält henne för misshandel i stället för att anmäla henne till patientnämnden, och det är ju inte särskilt stor skillnad mellan att dra ett finger som nyligen gått ur led åt fel håll och att slå någon. Jag hade nog faktiskt hellre fått en örfil, för jag hade ont i det där fingret i flera veckor. Jaha, när ska någon tappa mig då?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/veterinar-kastar-hamster/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: