Aktiva ägg

När vi handlade i går såg jag en så fruktansvärt löjlig benämning på ägg igen. Den här gången var det Kronägg som marknadsförde helt vanliga ägg som ”aktiva ägg”. Vad fan? ”Ägg för aktiva människor”, stod det på paketet. Och vad sjutton menar de? Det är ju inte ett dugg som skiljer ett köksägg, aktiva ägg eller helt vanliga ägg åt. De kan ju liksom inte berika äggen med något…

Aktiva ägg från Kronägg

Jag har svårt att tro att aktiva människor som är seriösa med sin träning och mat vet att det inte är skillnad på ägg och ägg, mer än vad gäller färg, form och storlek. Och om produkten är specifikt för aktiva människor, varför heter den då ”aktiva ägg”? Aktiva på så sätt att det ploppar ut en kyckling när som helst? Rullar de extra fort? De har också skrivit så här på förpackningen:

Med högt innehåll av protein, Omega 3, Vitamin D, Vitamin E, Selen

Det är självklart inte så att vanliga ägg saknar de näringsämnen som nämns, eller att det är mer av de sakerna i aktiva ägg. Om de menar per ägg, alltså att äggen är stora, varför inte då bara skriva att det är stora ägg? Nä, vafan. Ytterligare en helt idiotisk förpackning och ett försök till att göra en helt naturlig, väldigt nyttig råvara till något lite mer hippt och för en specifik grupp människor. Jaha, Kronägg, nu är det ju så att jag är pensionär som knappt kan röra mig ibland, kan ni inte ta fram ”Cripsägg” eller ”Rullstolsägg” för mig och de i samma målgrupp som jag?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/aktiva-agg/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Katjaapril 20, 2015 kl. 09:14
  • Svara

  Ja jösses! Otroligt vad de hittar på för att kunna få ut nån extra krona på dessa ”speciella” ägg, haha. Nästan synd om alla de aktiva människor som går på det…

  1. Ja, det här var nog en av de mest löjliga namnen på mat jag någonsin hört!

  • Anna Voltaireapril 30, 2015 kl. 23:24
  • Svara

  Jag älskar dina arga inlägg! Ett tiips från blivande höns- och vaktelägare är att äta vaktelägg! Innehåller noll kolesterol!
  Anna

  1. Tack Anna! Vilket bra tips, det hade jag ingen aning om – hälsoägg! 🙂

  • LäsPå DinDummaJävelnovember 8, 2016 kl. 15:35
  • Svara

  Dessa ägg innehåller naturligt hög andel omega-3 fett jämfört med dom andra äggen som säljs i en vanlig affär.

  1. Det finns inte ens något rekommenderat dagligt intag av Omega 3, så jag förstår inte poängen? Dessutom såldes de i vanliga affärer.

   Skillnaden mellan de här och vanliga ägg är att hönsen fått ett nyttigare foder, vilket påverkar ytterst lite. Det handlar om någon enstaka tiondel av ett gram, jämfört med ett vanligt ägg.

   Det du helt verkar ha missat är att de här hönsen, trots att de får bättre foder, inte är frigående. De går inne, 9 hönor per kvadratmeter. Det här är inte några KRAV-märkta ägg, hönsen får inte gå ute. De är inte ekologiska.

   Men visst, de innehåller en bråkdel mer omega 3. Jag framhärdar att man inte har alla hästar hemma, eller är jäkligt dålig på att läsa fakta, om man tror att ”Aktiva ägg” är en bättre produkt än vilket eko-/KRAV-ägg som helst.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.