Avklarat intervju hos färdtjänst

I går var jag ju alltså på intervju för att ansöka om förlängd färdtjänst. Det gör man på stadsdelsförvaltningen, men först efter att man har fått ett läkarintyg om att man behöver resorna och varför, efter att det skickats till enheten som handlägger färdtjänst, de skickar ut en ansökningsblankett och man själv ringer och bokar tid för en personlig intervju. Inte ett dugg smidigt, och man vet aldrig hur lång tid det tar innan de har handlagt ärendet efter man har varit på intervju.

Själva stället var precis som förra gången. Man kliver in på stadsdelskontoret och möts av ett helt väntrum fyllt av ilska och frustration hos folk som inte får sina soc-pengar för att de inte har med sig de papper som krävs, och den stackars receptionisten (som faktiskt är en uniformerad vakt och inte bara vilken receptionist som helst) möts av utskällningar och samma frågor tio gånger av samma person, trots att det är besökarna själva som gjort fel.

Det är ett fruktansvärt ställe. Receptionisten är nog så van vid bråk och otrevliga människor, att han själv inte var ett dugg trevlig. De här gröna figurerna var nog de trevligaste på hela stället, förutom handläggaren jag pratade med.

Gröna figurer på Skarpnäcks stadsdelsföraltning. Intervju för färdtjänst

Min intervju gick precis som sist också, möjligen lite snabbare eftersom de redan hade mycket information från tidigare år. Det lät inte som om det skulle vara några problem att få ett år till, någonsin, men de har tydligen ganska långa handläggningstider nu. Mitt tillstånd går ut den sista maj, och då gör det inte alltför mycket om det dröjer någon vecka extra, eftersom jag förmodligen är på lantstället då. Förra året var det hemskt, jag gick i nästan tre veckor utan färdtjänst och hade massor att göra i stan. Nåja, nu har jag bockat av det här för i år.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/avklarat-intervju-hos-fardtjanst/

2 kommentarer

  1. Stackars människa att jobba på ett sånt ställe, jag kan inte föreställa mig hur det är att gå upp varje morgon och veta att dagen kommer att se ut så. Skönt att du har det gjort i alla fall.

    Det är en sak jag undrar över, det här med specialanpassad bil, är det ett alternativ för dig? Vem har rätt att få en anpassad bil? Nu vet jag inte ens om du har körkort eller är intresserad av att köra bil, men skulle du rent fysiskt kunna köra bil om du fick den anpassad efter dina behov?
    Charlotta

    1. Jo, jag har körkort men kör bara i yttersta nödfall. Känner mig inte helt tillförlitlig i trafiken med alla mediciner och extrem trötthet, så det känns onödigt att utsätta mig och andra för det. 🙂 Lederna tar stryk av att köra och sitta, men jag tror inte att en specialanpassad bil skulle få mig att köra mer heller.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: