Dags att få koll på mitt hjärta

I går var det dags för mitt månatliga besök hos min läkare på vårdcentralen. Han är fortfarande väldigt bra, och det finns absolut ingen anledning för mig att byta läkare som det ser ut i dagsläget. Jag hade samma gamla vanliga ärenden; mediciner, behandling inom landstingets regi och så en remiss eller två. Ska få komma till någon slags hjärt- och kärlklinik vid Globen först för att kolla upp mitt hjärta, och sedan kanske vi går vidare med röntgen och MR av aortan. Man vet ju inte riktigt hur pass överrörliga och försvagade mina kärl och mitt hjärta är, och det känns som en bra grej att kolla upp.

Hjarta, EKG

Han hade fortfarande inget förslag på någon inom landstinget som kunde behandla mig, trots att han tagit upp frågan på ett läkarmöte. Ingen vet, för det finns inget sådant ställe. Tog upp det där med mitt galet låga blodtryck också, och han tyckte att jag kunde prova att äta mer salt och dricka mer vatten, men samtidigt hålla koll på om fötterna svullnade. Jag vill inte ha någon medicin mot det, men han gav mig några enkla tips på hur man kan undvika att känna sig svimfärdig när man reser sig upp.

Fick en slags insomningstablett också, för jag har inte haft någon riktigt bra. Visserligen sover jag som en stock av Saroten, men jag kan ju ändå ligga vaken i timmar innan jag väl somnar. Ska premiärprova i kväll och se hur mycket klubbad säl det blir av mig. Ska ta dem precis innan jag ska lägga mig, för de verkar inom 20-30 minuter, och ligger man inte och försöker sova då så kan effekten helt gå över efter en stund. De räcker inte länge, men har jag väl somnat så är det ju lugnt. Ska did nästa månad som vanligt, och det känns bra.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/dags-att-fa-koll-pa-mitt-hjarta/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: