Dags för årlig intervju för färdtjänst 

Nu när det dags för den årliga intervjun för att förlänga färdtjänst igen. Varje år säger de ”Vad konstigt att läkaren bara har skrivit för ett år, be dem skriva för en längre period nästa gång”, och varje gång säger läkarna på Vårdcentralen att det är så svårt att få, så de skriver aldrig för längre än ett år i taget förutom i undantagsfall.

Öhh… Inte bara skulle vårdcentralen spara tid på att jag kommer tid bara för att få ett intyg, dessutom skulle landstinget, staden, tjäna på att slippa hanteringen men intyg och personlig intervju varje år. Jag kommer ju inte att bli bättre, liksom. Visserligen ligger det där stadsdelskontoret ganska bra till jämfört med var jag bor, men det är ändå ett aber med alla papper och kopior på intyg och rullstolsspecifikationer jag måste ha med mig.

Gul tecknad taxi. Intyg till färdtjänst. Att ansöka om färdtjänst.

Jag är inte orolig för att de inte ska bevilja mig färdtjänst, de verkar ha förstått det där med behov och permanent funktionsnedsättning bättre än andra myndigheter. Men samtidigt så vore det ju en ganska liten skandal om de drog in mitt tillstånd, jämfört med många andra saker jag har varit med om. Nåja, det är bara att vänta och se.

Den enda skillnaden sedan förra året är ju att jag blivit sämre i axlar och händer, och det gör det ännu svårare att hålla i ledstänger för att försöka dämpa den vansinnigt ryckiga trafiken i tunnelbanan eller på pendeltågen. Bussarna tänker jag inte ens nämna, det är helt omöjligt att åka buss i stan. Trots att jag ”bara” gör den här intervjun en gång om året känns det som om det är alldeles för ofta.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/dags-for-arlig-intervju-for-fardtjanst/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: