En okänd blomma

Jag fick en blomma i födelsedagspresent av älskaren R. Eller ja, en krukväxt, med någon slags klätterväxt som ringlade sig runt några blompinnar och vackra vinröda blommor. Han visste inte vad den hette, och det följde inte med någon liten pinne med skötselråd i krukan, men sa att den trivdes i solljus och skulle vattnas ofta. Det har jag märkt, för när den stod här i direkt solljus i fönstret i söderläge och inte fick vatten på tre dagar så protesterade den så högljutt den kunde genom att tappa ett par gulnade blad.

Klätterväxt i kruka. Hur man dödar en blomma.

Jag är verkligen inte världsbäst på att tas hand om blommor. Det är lite som med service och underhåll av bilar – det ska bara fungera utan att jag behöver göra något. Så är det självklart inte, och jag är betydligt bättre på att vattna blommor än att byta oljefilter, men jag har lyckats haft ihjäl både en och två blommor som ska vara ganska svåra att döda.

Jag har tre andra krukväxter och en kaktus (som jag var tvungen att akut operera för några veckor sedan – mer om det en annan dag) som jag försöker bry mig om, så det är ju inte mycket jobb. Kan jag gå och ta ett glas vatten själv, så kan ju en av krukväxterna få ett glas också. De jag hade sedan innan klarar sig betydligt längre utan vatten än min nya blomma, så den här får nog uppleva hur det är att leva på gränsen mellan liv och död. Mer än en gång.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/en-okand-blomma/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • fasterapril 22, 2015 kl. 18:15
  • Svara

  Tror jag vet vad den blomman vill ha. Jag har själv halvt haft ihjäl en sådan. Den vill inte vara inne! Det är en uteblomma.

  1. Aha! Den kanske får bo på balkongen på dagarna nu då, ska prova med det! 🙂

  • Överlevnadsguidenapril 22, 2015 kl. 18:41
  • Svara

  Det är svårt att se på bilden, men det skulle kanske kunna vara en kamelia.
  Charlotta

  1. Jag googlade på kamelia (för jag vet inget om blommor!) men den såg inte riktigt likadan ut. Ska fixa en bättre bild!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.