Farlig osthyvel

Jag har inte ett bra föhållande med min osthyvel. Om jag inte hyvlar av en bit av ett finger eller handen, så blir det bara smulor av osten. Inte för att jag äter ost på en smörgås mer än några gånger om året, men några skivor ost utan några tillbehör tar jag gärna då och då. Och tvingas använda min usla osthyvel. Den ser så jäkla missnöjd ut, jag tror att den planerar något elakt.

Osthyvel med kulögon. Varför är alla osthyvlar så smala?

Den är säkert inte sämre än någon annan vanlig osthyvel, men den passar ju sällan en ost. Är det ingen osthyveltillverkare som har tänkt på att ostar oftast är betydligt bredare än så? Inte ens de smalaste av ostar är smala nog för att få plats i en osthyvel, och skivorna blir alltså alltid olika tjocka.

Jag vill ha en osthyvel som är bred nog att hyvla en hel skiva med, och då är det ju nästan bättre med en sån där osthyvel med tråd – de verkar ju kunna vara hur breda som helst. Men då blir det ju andra problem där mina trasiga och inflammerade leder spelar in, och det är inte ens säkert att det går så bra för mig med en sån. Jag är generellt inte särskilt förtjust i färdigskivad ost heller, för den blir lätt torr, är mycket dyrare, och jag får wrap rage av skivor som är individuellt förpackade. Nej, jäkla hyvlar. Det är lättare att skära en bit med en kniv.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/farlig-osthyvel/

2 kommentarer

    • Farsanapril 24, 2015 kl. 15:39
    • Svara

    Din osthyvel ser verkligen lömsk ut. Och otillförlitlig. Du måste tänka på att det är en norsk uppfinning. Allt kan ju inte vara perfekt.

    1. Haha! Ja, de passar ju aldrig en vanlig ost, så någon har inte tänkt hela vägen.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.