Födelsedagsmiddag: Surf n turf

Älskade R bjöd ut mig på födelsedagsmiddag i går kväll. Jag orkade inte åka så långt eller vara ute så länge eftersom jag varit på behandling tidigare på dagen, så vi åkte till närmaste steakhouse och tog en liten promenad genom Hammarby Sjöstad. De har kött, kött, kött – och Surf n turf.

Självklart blev det Surf n turf för min del, det blir inte mycket bättre än både en bit god oxfilé och en halv hummer. Surf n turf brukar översättas med ”hav och land”, så även om originalet är hummer och oxfilé så skulle det egentligen lika gärna kunna vara sjögurka och get. Har dock aldrig sett någon annan variant än den här i Sverige, och det är nog bra. Köttbiten ligger liksom under hummern där någonstans…

Surf n turf på Texas Long Horn

R tog en enorm köttbit, och vi fick matkoma efteråt. Vi stannade inte ute särskilt länge, också av den anledningen att jag varit på behandling tidigare under dagen, så vi åkte hem och tog efterrätten där i stället. En bit födelsedagstårta, det hade blivit precis så mycket över att det räckte till varsin bit. Jag uppskattar verkligen riktigt god mat, så det här var en verkligt bra present. För hur ofta äter jag hummer, en gång per decennium? I kväll blir det för första gången på flera dagar en normal middag. Ganska skönt det också.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/fodelsedagsmiddag-surf-n-turf/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.