Godis i mängd…

Jag och R köpte en ganska stor godispåse på väg ner till lantstället i går. När vi kom fram möttes vi av ett välfyllt påskägg också, så nu har vi godis så det räcker ett bra tag – så länge R inte kommer i närheten av det. Tur att choklad inte är godis. För det kommer ju från kakaobönan, som växer på träd. Eller buske, kanske. Det är alltså en växt, och därför är choklad en slags sallad.

Godis

Ja, så enkelt är det faktiskt. Men det är konstigt det där med åtgången på godis. Jag gillar att ta ett par bitar en gång om dagen eller så, medan R sätter i sig mängder med godis om det finns. Han köper dock aldrig något själv… Eftersom jag vet att han kommer att äta upp tre fjärdedelar av allt, brukar jag ta mer än vad jag själv vill ha. Ändå blir det sällan så mycket kvar till mig som jag hade önskat.

Om jag tar så mycket som jag vill ha under en hel vecka, så är det slut efter två dagar, eller en hemmakväll, om det står framme. Märkligt. Vi får se hur länge årets skörd av påskgodis räcker…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/godis-i-mangd/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.