Ingen dålig hårdag

En av fördelarna med att ha kort hår är att jag sällan råkar ut för fenomenet dålig hårdag. Det tar sällan eller aldrig mer än 30 sekunder att fixa håret efter en dusch, och de dagar jag inte tvättar håret räcker det oftast att dra blöta händer genom håret ett par gånger. De enda gångerna jag verkligen kan ha en dålig hårdag är om jag lägger mig med fuktigt hår, eller har mössa på mig innan håret har torkat helt. För hårtork eller annat är inte att tala om.

Sax, hårtork, fön, kam, urtunningssax, klippa håret

30 sekunder är faktiskt alldeles precis ungefär vad jag orkar innan axlarna börjar göra ont. De subluxerar ofta när jag gör något med händerna över axelhöjd, så allt sånt håller jag till ett absolut minimum. Tvätta håret? Problem. Kan inte armarna komma till huvudet, får huvudet komma till armarna. Sittande. Men då pajar ryggen något vansinnigt, så det får jag ofta hjälp med. I alla fall när R är hemma, annars är det en jäkla tur att det finns torrschampo om jag måste iväg på något och behöver tvätta håret, men inte kan. Har frågat grannen om hjälp med skorna vid något tillfälle, men där går fan gränsen för vad jag har lust att fråga någon utomstående om.

Eller förresten, jag har frågat förbipasserande boende i huset om de kan ta upp min post som jag tappat på golvet på entréplan. Jag har på papper från en specialistläkare att jag är ovanligt fumlig med händerna, på grund av de instabila lederna och musklerna som inte får några signaler från hjärnan. De konstanta inflammationerna gör ju inte saken bättre, och det är skönt att ha det på papper. Skyller alltid på det när det flyger ingredienser runt hela köket när jag lagar mat. Hur som helst, långt hår eller en massa fix med håret kommer absolut inte på tal, och de flesta hårprodukter är för mig helt onödiga eller oanvändbara. Men det är skönt att slippa dåliga hårdagar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/ingen-dalig-hardag/

2 kommentarer

    • Nitizapril 28, 2015 kl. 07:36
    • Svara

    Ja, jag tycker oxå att det är skönt med kort hår! Fördelen med långt hår är att du kan sätta upp det, så är det ”borta”. Men jag trivs faktiskt bättre i kort hår. På sommaren brukar jag dock ibland önska att jag va blondin,för det blir inte lika varmt i solen då..

    1. Ja, det går inte göra några snygga uppsättningar, men å andra sidan är man alltid klar på några sekunder! Du har rätt, det kan bli lite varmt i solen…!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.