Japanska körsbärsträd blommar nu!

Det står en lång rad japanska körsbärsträd utanför husen där jag bor , och nu har de blommat ett par dagar. De är så vackra, och det blir nästan ett rosa ljus runt dem. Just såna här körsbärsträd med rosa blommor är nog det vackraste jag vet på våren, och det är verkligen spektakulärt i Kungsträdgården så här års. Men de blommar inte länge, så om man har tid och kan konsten att njuta av de enkla tingen rekommenderas verkligen en tripp dit i dag – eller väldigt snart.

Japanskt körsbärsträd mot en blå himmel

Jag ska till stan i dag för att gå på en av de ack så nödvändiga massagesessionerna. Förra veckan hade axeln fastnat i någon slags kramp, och det värsta släppte efter massagen den gången. Nu börjar den haka upp sig igen, så jag tror att det är bra att lösa upp det värsta innan det blir kramp av det hela. Då brukar det hålla lite bättre, och så är det med den här typen av kronisk smärta – om jag har en period när någon led eller muskel är mycket sämre än vanligt så tar det evigheter innan den blir normalt dålig igen, om den ens blir bättre.

Det kommer att kosta landstinget betydligt mer i längden att inte ge mig massage inom högkostnadsskyddet en gång i veckan, än att inte göra det. Och det är jag som förlorar i slutänden hur fan det än blir. Nej, det gäller att njuta av livet när man kan, även om det bara är att stanna och titta på underbara körsbärsträd eller dricka en god kopp kaffe på balkongen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/japanska-korsbarstrad-blommar-nu/

2 kommentarer

    • Överlevnadsguidenapril 28, 2015 kl. 10:14
    • Svara

    Visst är de underbara! Här har de nästan blommat över och det ligger som en rosa matta på marken istället. Tänk om blommorna hade kunnat vara i alla fall ett par veckor. Men det är som du säger att man får passa på att njuta när det bjuds, för det är sagolikt vackra träd.
    Charlotta

    1. Det är de verkligen! Jag tog bilden i går, men de ser redan lite tröttare ut i dag så det blir nog en rosa matta här också inom en väldigt snar framtid!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.