Mer sjukhuskonst

Sista bilden på helt galet ful sjukhuskonst från sjukhuset där jag gått på bassängträning och medicinsk yoga. En blomsteräng med blå himmel i oljefärg. Blommorna är bara runda klickar av färg, och det är ett märkligt mörkt moln på den annars ljusa himlen.Tavla på Rosenlunds sjukhus. Sjukhuskonst

Jag brukar undra hur fasen de väljer konst på sjukhus, för den är oftast så ful och deprimerande att det hade varit bättre med en kal, kommunalgrå-beige vägg. Tänk vad trevligt det hade varit med sjukhuskonst som visade vackra motiv, kanske till och med realistiska målningar av fina landskap i stället för sånt här juvenilt kludd.

Det skulle ju pigga upp vem som helst. Eller konstfotografier kanske, vad som helst som är vackert i stället för färgbollar och kladd utan finess. Vem väljer konsten, är det någon slags svågerpoliti inblandad i dumheterna?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/mer-sjukhuskonst/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanapril 6, 2015 kl. 22:55
  • Svara

  Man måste kalkylera med stöldrisken i offentliga sammanhang. I detta fall är den obefintlig. Tänk på landstingsskatten.

  1. Bra poäng.

  • Philippaapril 7, 2015 kl. 00:09
  • Svara

  Tro det eller ej så finns det faktiskt konsttekniker som åker runt och sätter upp konst i landstingens lokaler. Är inte helt hundra på om det är samma tekniker som väljer vad som ska sitta var, men det är i alla fall deras roll att se till att den hamnar på plats

  1. Oj, vad lustigt! Undrar vad kriterierna är, mer än stöldrisken. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.