Min dörröppnare är klar!

Nu är min automatiska dörröppnare till porten i huvudentrén till huset där jag bor färdig! Den fungerar alldeles utmärkt, och dörren hålls öppen mer än väl tillräckligt för att jag ska ta mig ut eller in. Jobbet tog två timmar, det är inte något stort ingrepp i porten (det syns faktiskt inte ens), och det kostade skrämmande mycket skattepengar. Men det underlättar för mig att komma ut, och det är ju skönt att i alla fall någon myndighet värdesätter det. Stadsbyggnadskontoret har varit väldigt hjälpsamma, snabba och professionella, så jag är väldigt nöjd. Men jag fick mig ett gott skratt åt den lilla fjärrkontrollen jag fick, den är ungefär lika stor som en fjärrkontroll till billås.

Fjärrkontroll till dörröppnare

Hahaha, ”1”! Ja, det finns ju bara en knapp? Det hade kunnat stå ”Tryck”, ”Öppna” eller ingenting alls, men en etta? Det hade varit roligare om det stod ”300”, då hade i alla fall en och annan fått sig en tankeställare, haha! När den bara har en knapp och en funktion så är det ju helt onödigt att skriva något alls, för om jag blir dement eller slår i huvudet och glömmer vad tusan det där är för något, så hjälper ju en etta inte mig ett enda dugg.

Har använt min dörröppnare på väg både ut och in när jag varit ute och roat mig (nej, det har jag inte gjort egentligen), och jag är så himla nöjd med den! Aldrig mer fingrar ur led som ska trycka in en portkod, aldrig mer axlar ur led som ska dra upp en skittung dörr, aldrig mer försöka navigera ut med en rullstol och trycka upp dörrhelvetet framför mig med benen, och aldrig mer kliva ur, hålla upp dörren och köra ut rullstolen utan att sitta i den. Bra. Men allvarligt talat, ”1”? Haha!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/min-dorroppnare-ar-klar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterapril 28, 2015 kl. 20:18
  • Svara

  Kanske verkar lite överdrivet med en ”1” men har säkert sin förklaring. Jag är helt övertygad om att fjärrisen innehåller fler knappar och att ovansidan kan bytas till ett annat med fler knappar.
  Därav siffran ”1”. 😀 Funktionerna kan ju bli oändliga. Kodlås, öppnaknapp och stängaknapp med mera. Spännande.

  1. Bra poäng, det tänkte jag inte ens på! Men dörren har ett kodlås och det behövs ingen extra knapp för det… Jag måste forska.

  • Maria Jilinaapril 29, 2015 kl. 16:07
  • Svara

  Hahaha, skrattar gott åt ”1” . Vad löjligt. Ok om det hade varit fler siffror men… Hahahaha

  1. Ja! :mrgreen: De kanske inte hade nån knapp utan text, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.