Promenad med vovve och kalvar

Det var uppehåll på dagen i går, men det blåste som tusan. Vi tog ändå med oss en vovve från huset bredvid med oss ut på en promenad, och när vi höll oss i skogen eller där det var lä var det riktigt skönt! Sällskapet är nog inte helt van vid att gå i koppel hela tiden, och gick helst några meter framför. Men hon är snäll som få, trots huggtänderna!

Hund, svart labradormix. Tog en vovve med på promenad!

På väg hem gick vi förbi en kohage och hittade flera kalvar som var så små att de fortfarande vinglade runt något förskräcligt på de där fyra rangliga pinnarna med klövar! En försökte ställa sig upp, lyckades med bakbenen men hade fortfarande frambenen och huvudet lutandes på marken. Väldigt gulligt! De var inte så sugna på att komma fram och hälsa när de är så där små, och inte mamma ko heller, och det blev säkert inte bättre av att vi hade en vovve med oss.

Ko och små kalvar! Tog med en vovve på promenad runt hagen.

Grillade på kvällen, det blev vidbränd karré med potatis och sås. Inte dumt, men det går att förbättra till nästa gång. Delade på en flaska vin, och R däckade. I dag börjar jag nog bli så pass pigg att jag kan göra något här, mer än att gå litegrann, men i dag är det dags att åka hem. Så det blir ett par dåliga dagar till sen. Det är trevligt, men inte så kul när det tar ett par dagar att bli “normal” efter att ha åkt bil. Nåja, vi får se vad jag orkar i dag.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/promenad-med-vovve-och-kalvar/

2 kommentarer

  1. Trevligt med vovve och kalvar, en riktigt mysig promenad. 🙂
    Charlotta

  2. Ja, man stöter ofta på trevliga djur på vägen!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.