Saker, skräp och annat att spara på

Jag har varit ganska duktig i dag, faktiskt. Har kört en tvättmaskin, gjort en handlingslista, dammtorkat några ytor i midjehöjd, och plockat ihop alla Rs saker som ligger löst på bänkar och bord och lagt dem i lådor och sånt i stället. När jag skulle göra lite plats för hans prylar i en hylla i sovrummet var jag tvungen att flytta på ganska många pärmar (typ ett dussin) och ställa dem i bokhyllan i stället, men så upptäckte jag att flera av dem var helt tomma.

Pärmar

Ehh, varför står de och tar plats inne i lägenheten när vi har så mycket prylar att det är fullbelamrat överallt…? Varför ligger de inte nedpackade i vindsförrådet, tillsammans med gamla grejer från när han pluggade, som jag också hittade…? Frågor utan svar. Men jag tror visserligen att jag har ett svar på frågan, eller jag misstänker det i alla fall.

Vindsförråden (ja, han har två) är så fulla med skräp och möbler som inte ryms i lägenheten, att det kanske inte ens ryms en kartong med gamla pärmar och sånt. Varför han ens ska ha kvar dem i dagens papperslösa samhälle är ytterligare en fråga jag inte kan svara på, men vad vet jag. Jag blir inte nostalgisk av prylar. Jag skulle kunna bli av med det mesta av allt jag äger utan att det skulle vara någon katastrof, så länge ingen tar min specialsäng, alla ortoser, mitt höj- och sänkbara bord, min dator och min rullstol. Och kanske lite kläder, annars blir det jobbigt. Nåja, vi får se vad han säger när han kommer hem sen, och om han hittar sina saker…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/saker-skrap-och-annat-att-spara-pa/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Ann Petterssonapril 11, 2015 kl. 18:57
  • Svara

  Slutade dricka kaffe när jag gick på ADHD medicin, det behövdes liksom inte. Sen när jag slutade med medicinen blev jag råsjuk när jag försökte börja med kaffe igen… 🙁 Jag gillar verkligen din blogg, uppfriskande att hitta en bra blogg bland alla meningslösa fluffbloggar!

  1. Haha, jag provade nån medicin jag blev helt manisk av för nåt år sedan, kaffe var bara inte att tänka på! 😀 Tack snälla!

  • Ann Petterssonapril 11, 2015 kl. 19:00
  • Svara

  Jag lever också dagligen med kronisk smärta, i mitt fall neuropatisk liknande fibromyalgi. Där man kan donera pengar till medicin går det till dig personligen? Eller till en fond för alla med EDS?

  1. Det är till mig personligen, vill man donera till forskning om EDS är det EDS-stiftelsen som är bäst: https://www.ehlers-danlos.se/index.php?ID=30100

  • Ann Petterssonapril 11, 2015 kl. 19:11
  • Svara

  Vilka mediciner skulle du helst vilja går in under högkostnadsskyddet, jag skriver om psykisk ohälsa och brister i psykvården bland annat. Fick lite inspiration nyligen om att skriva om läkemedel som inte ingår, och jag tar gärna med fler läkemedel än de för psykisk ohälsa.

  1. Framför allt vitaminer och mineraler eftersom jag måste ta stora tillskott i och med att min kropp inte tar upp dem så bra genom mat, men även smärtlindrande plåster med capsaicin (Qutenza).

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.