Skillnad i väntetid

I morse var jag på ultraljud av hjärtat och EKG. Klockan ringde alldeles för tidigt, men skönt att få det gjort så snabbt. Det var nämligen bara några dagar sedan (i onsdags) som jag tog upp frågan med min husläkare. Vi pratade om remisser för en ordentlig koll av hjärtat och eventuellt en magnetröntgen av aortan, och i fredags ringde de och frågade om jag kunde komma i dag. Imponerande snabbt, så som det ofta är på privata kliniker. Det är ofta väldigt kort väntetid, och man slipper gå och oroa sig i evigheter. Eller vänta på något.

EKG

För vänta är just vad jag fått göra – landstingets sjukhus sa att det var 4 till 6 veckornas väntetid på min operation, men det blev 88 dagar, alltså i slutet av maj. Man ska ju inom vårdgarantin få sin operation inom 90 dagar, vilket är helt okej, men varför då säga 4-6 veckor? Vet inte vad det är som gör att det blev drygt 12 veckor i stället för 4-6, men det spelar egentligen ingen roll. Hade jag vetat det från början hade jag bokat in några saker, men i stället har jag varit tvungen att vänta på datumet.

Hur som haver, mitt hjärta. Det verkade som att allt var bra, tack och lov. De sa i alla fall inga konstigheter när jag var där annat än ”bra” och ”fint”, och att de skulle skicka det fullständiga svaret till min remitterande läkare. Väldigt skönt att veta att det i alla fall finns delar av mig som fungerar som de ska. Jag tror inte att det behövs någon vidare undersökning i och med att allt såg bra ut, och jag har äntligen kunnat bocka av en sak från listan över saker att kolla upp.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/skillnad-i-vantetid/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.