Större kök

Jag skulle behöva ett större kök. Det jag har nu är ett helt vanligt fullstort kök med ganska mycket ytor, skåp och ett skafferi från golv till tak, men det mesta av förvaringsutrymmet är ju helt oanvändbart för mig. Jag kan plocka upp saker ur de två översta utdragbara lådorna (eller i alla fall den översta om jag har en dålig dag), men så gott som allt skåputrymme i överskåpen är ju egentligen bara förvaring av saker som jag aldrig använder.

Jag kan oftast plocka ner saker från den nedersta hyllan på överskåpen, men det är jobbigt också. Jag är tvungen att förvara allt jag använder till vardags där; tallrikar, glas, ett par stekpannor och kastruller, köksvåg och sånt.

Jag får alltid be om hjälp med att ställa in eller ta ur saker ur ugnen, som är en vanlig ugn under spisen. Jag får ställa sånt jag använder ofta på bänkarna eller på köksbordet, så de är ofta belamrade med sådant som borde stå i ett skåp.

Jag får inte ner något från de översta hyllorna i skafferiet, och inte heller från de nedersta. Det är lite synd eftersom jag gillar att laga mat, men inte alltid kommer åt allt jag behöver. Lika illa är det med frysen. Det är en halv frys under kylskåpet, så jag får alltid be R ta fram något ur frysen dagen innan, eftersom jag själv inte alltid kan göra det.

Kylskåpet är okej eftersom det inte är så stort och högt, men längst bak på översta hyllan funkar inte särskilt bra. Särskilt inte eftersom de tunga sakerna som mjölk och yoghurt står där. Nej, jag skulle behöva ett större kök med en hel frys och kyl, och oändligt många gånger mer bänkutrymme för alla stekpannor och byttor…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/storre-kok/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.